logo
wvhj2023
© G0d4ather | Dreamstime.com
© G0d4ather | Dreamstime.com
11 juni 2024

Amerika vervolgt onderzoek naar importheffingen op zonnepanelen uit Zuidoost-Azië

De Amerikaanse International Trade Commission (USITC) heeft ingestemd met een onderzoek naar de vraag of zonnepanelen uit Zuidoost-Azië de Amerikaanse productie belemmeren, wat mogelijk leidt tot importheffingen.

De 4 leden van de USITC – voorzitter David Johanson en commissarissen Rhonda Schmidtlein, Jason Kearns en Amy Karpel – stemden unaniem voor het onderzoek naar de invoer van zonnepanelen uit Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam. Zij stellen dat er ‘een redelijke aanwijzing’ is dat de Amerikaanse pv-industrie schade ondervindt door zonnecellen en zonnepanelen uit de 4 landen.

7 fabrikanten
De stemming was de laatste stap naar aanleiding van een verzoek van de American Alliance for Solar Manufacturing Trade Committee die de Amerikaanse overheid afgelopen april vroeg in te grijpen tegen illegale handelspraktijken met zonnepanelen van producenten uit Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam. De alliantie bestaat uit 7 fabrikanten: Convalt Energy, First Solar, Meyer Burger, Mission Solar, Qcells, REC Silicon en Swift Solar.

Ze beschuldigen Chinese bedrijven ervan via fabrieken in de 4 landen de Amerikaanse markt met zonnepanelen te overspoelen. De USITC gaat nu bepalen of de binnenlandse industrie schade ondervindt van de import. Het Amerikaanse ministerie van Handel moet vervolgens een besluit nemen over de hoogte van eventuele importheffingen die opgelegd worden.

De voorlopige vaststellingen van de zogenaamde compenserende rechten moeten daarbij rond 18 juli zijn afgerond en de voorlopige vaststellingen van de antidumpingrechten rond 1 oktober 2024.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten