Solar Magazine - Stroomafnameovereenkomst Allego en Klimaatfonds Nederland voor Zonnepark Adijk II
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stroomafnameovereenkomst Allego en Klimaatfonds Nederland voor Zonnepark Adijk II
© Allego

Stroomafnameovereenkomst Allego en Klimaatfonds Nederland voor Zonnepark Adijk II

Klimaatfonds Nederland en Allego hebben een stroomafnameovereenkomst – een zogenaamde corporate power purchase agreement (cppa) – afgesloten voor de afname van zonne-energie van Zonnepark Adijk II.

Met de cppa verzekert Allego zich langjarig van groene stroom om de elektrische auto’s van zijn klanten duurzaam te laden.

43.000 megawattuur
Zonnepark Aadijk II wordt de komende maanden gebouwd en zal ieder jaar zo’n 43.000 megawattuur aan duurzame elektriciteit opwekken. De zonneweide wordt eind 2023 aangesloten op het stroomnet en kan vanaf dan elke dag circa 2.000 elektrische auto’s volledig laden met groene stroom via de verschillende Allego-laadstations.

Het bedrijf heeft in Europa een laadnetwerk opgebouwd met meer dan 34.000 laadpunten. Alle laadoplossingen zijn verbonden met het eigen platform EV-Cloud.

180 megawattpiek
‘De cppa met Allego is een nieuwe mijlpaal voor beide partijen en daarnaast een goed voorbeeld van 2 bedrijven waarbij de duurzame ambities goed op elkaar aansluiten’, aldus Tim Damen van Klimaatfonds Nederland. ‘Dankzij de overeenkomst met Allego weten we zeker dat de door ons zonnepark geproduceerde elektriciteit op een duurzame manier gebruikt gaat worden en een significante bijdrage levert aan de verduurzaming van het wegvervoer in Nederland.’

Voor zijn pijplijn van meer dan 180 megawattpiek aan onder andere zonneparken, welke de komende 12 maanden gebouwd zullen worden, verkent Klimaatfonds Nederland op dit moment de mogelijkheden voor additionele cppa’s met grootverbruikers.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Trio Investment zoekt:

Electrical Engineer

Fulltime (40 uur) - Den Haag
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!