Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark Aadijk Almelo opgeleverd: 120.000 zonnepanelen starten stroomproductie
© SolarEnergyWorks

Zonnepark Aadijk Almelo opgeleverd: 120.000 zonnepanelen starten stroomproductie

De gemeente Almelo, Obton en SolarEnergyWorks hebben zonnepark Aadijk opgeleverd. Het zonnepark beslaat ongeveer 40 hectare en bestaat uit zo’n 120.000 zonnepanelen.

Het zonnepark levert daarmee een substantiële bijdrage aan de 2030 CO2-reductiedoelstellingen van de gemeente Almelo. De hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom komt overeen met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. Dat betekent groene stroom voor ruim een derde van alle huishoudens in Almelo. Wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid: ‘Ons doel is dat eind 2022 20 procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daar heeft Zonnepark Aadijk Almelo een belangrijk aandeel in.’

650 megawattpiek
Het eerste zonnepaneel van zonnepark Aadijk in Almelo werd afgelopen augustus geplaatst. Het is het eerste zonnepark van SolarEnergyWorks dat een waar Eldorado wordt voor bijen. De zonnepanelen zijn geleverd door fabrikant JinkoSolar. Het gaat om Cheetah-zonnepanelen met een vermogen van 300 wattpiek per stuk, wat het totale vermogen van het zonnepark op 40 megawattpiek brengt.

SolarEnergyWorks heeft dit kalenderjaar meer dan 85 megawattpiek aan zonneparken aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast heeft het bedrijf circa 650 megawattpiek aan projecten in ontwikkeling die tussen nu en 3 jaar gerealiseerd zullen worden.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!