Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark Aadijk Almelo opgeleverd: 120.000 zonnepanelen starten stroomproductie
© SolarEnergyWorks

Zonnepark Aadijk Almelo opgeleverd: 120.000 zonnepanelen starten stroomproductie

De gemeente Almelo, Obton en SolarEnergyWorks hebben zonnepark Aadijk opgeleverd. Het zonnepark beslaat ongeveer 40 hectare en bestaat uit zo’n 120.000 zonnepanelen.

Het zonnepark levert daarmee een substantiële bijdrage aan de 2030 CO2-reductiedoelstellingen van de gemeente Almelo. De hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom komt overeen met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. Dat betekent groene stroom voor ruim een derde van alle huishoudens in Almelo. Wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid: ‘Ons doel is dat eind 2022 20 procent van het totale energiegebruik in Almelo duurzaam wordt opgewekt. Daar heeft Zonnepark Aadijk Almelo een belangrijk aandeel in.’

650 megawattpiek
Het eerste zonnepaneel van zonnepark Aadijk in Almelo werd afgelopen augustus geplaatst. Het is het eerste zonnepark van SolarEnergyWorks dat een waar Eldorado wordt voor bijen. De zonnepanelen zijn geleverd door fabrikant JinkoSolar. Het gaat om Cheetah-zonnepanelen met een vermogen van 300 wattpiek per stuk, wat het totale vermogen van het zonnepark op 40 megawattpiek brengt.

SolarEnergyWorks heeft dit kalenderjaar meer dan 85 megawattpiek aan zonneparken aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast heeft het bedrijf circa 650 megawattpiek aan projecten in ontwikkeling die tussen nu en 3 jaar gerealiseerd zullen worden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zonnegilde B.V. zoekt:

Uitvoerder PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!