Solar Magazine - Inflatie dwingt Vlaanderen rente te rekenen voor Mijn VerbouwLening
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Inflatie dwingt Vlaanderen rente te rekenen voor Mijn VerbouwLening

Inflatie dwingt Vlaanderen rente te rekenen voor Mijn VerbouwLening

De Vlaamse overheid meldt per direct rente te gaan rekenen voor Vlaamse consumenten die een Mijn VerbouwLening afsluiten om renovaties uit te voeren met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Sinds 1 september vorig jaar kan de Mijn VerbouwLening aangevraagd worden via alle Energiehuizen in Vlaanderen. Woningeigenaren met weinig spaargeld krijgen hierdoor extra steun bij de renovatie van hun woning.

Tot 60.000 euro
Mijn VerbouwLening was sinds de start een renteloze lening tot 60.000 euro voor eigenaar-bewoners met een laag tot gemiddeld inkomen. Door de inflatie kan de lening volgens de Vlaamse overheid echter niet meer renteloos worden aangeboden.

De rentevoet die wordt gerekend voor nieuwe Mijn VerbouwLeningen wordt 1 keer per jaar aangepast en is gekoppeld aan de wettelijke rentevoet die bepaald wordt door de federale overheid. De wettelijke rentevoet bedraagt momenteel 5,25 procent. Voor de Mijn VerbouwLening wordt hiervoor, zoals wettelijk bepaald, een korting van 3 procent toegekend. Hierdoor is de rentevoet voor Mijn VerbouwLening vanaf 1 februari 2023 zo’n 2,25 procent.

Dossiers in behandeling
Voor dossiers waarvoor de aanvraag al werd ingediend of nog in behandeling is, blijft Mijn VerbouwLening renteloos voor de volledige looptijd. Voor alle nieuwe dossiers zal rekening moeten worden gehouden met de hogere rente van 2,25 procent.

Mijn VerbouwLening blijft volgens de Vlaamse overheid de aantrekkelijkste lening wanneer ze wordt vergeleken met leningen die door de banken worden aangeboden. De rente ligt nog steeds lager en ook de looptijd van maximaal 25 jaar is langer.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!