logo
wvhj2023
hero-image
3 februari 2023

Inflatie dwingt Vlaanderen rente te rekenen voor Mijn VerbouwLening

De Vlaamse overheid meldt per direct rente te gaan rekenen voor Vlaamse consumenten die een Mijn VerbouwLening afsluiten om renovaties uit te voeren met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Sinds 1 september vorig jaar kan de Mijn VerbouwLening aangevraagd worden via alle Energiehuizen in Vlaanderen. Woningeigenaren met weinig spaargeld krijgen hierdoor extra steun bij de renovatie van hun woning.

Tot 60.000 euro
Mijn VerbouwLening was sinds de start een renteloze lening tot 60.000 euro voor eigenaar-bewoners met een laag tot gemiddeld inkomen. Door de inflatie kan de lening volgens de Vlaamse overheid echter niet meer renteloos worden aangeboden.

De rentevoet die wordt gerekend voor nieuwe Mijn VerbouwLeningen wordt 1 keer per jaar aangepast en is gekoppeld aan de wettelijke rentevoet die bepaald wordt door de federale overheid. De wettelijke rentevoet bedraagt momenteel 5,25 procent. Voor de Mijn VerbouwLening wordt hiervoor, zoals wettelijk bepaald, een korting van 3 procent toegekend. Hierdoor is de rentevoet voor Mijn VerbouwLening vanaf 1 februari 2023 zo’n 2,25 procent.

Dossiers in behandeling
Voor dossiers waarvoor de aanvraag al werd ingediend of nog in behandeling is, blijft Mijn VerbouwLening renteloos voor de volledige looptijd. Voor alle nieuwe dossiers zal rekening moeten worden gehouden met de hogere rente van 2,25 procent.

Mijn VerbouwLening blijft volgens de Vlaamse overheid de aantrekkelijkste lening wanneer ze wordt vergeleken met leningen die door de banken worden aangeboden. De rente ligt nog steeds lager en ook de looptijd van maximaal 25 jaar is langer.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten