Solar Magazine - Vlaanderen trekt 496 miljoen euro uit voor MijnVerbouwLening
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen trekt 496 miljoen euro uit voor MijnVerbouwLening
© Brozova | Dreamstime.com

Vlaanderen trekt 496 miljoen euro uit voor MijnVerbouwLening

De regering van Vlaanderen heeft licht voor de MijnVerbouwLening definitief op groen gezet. Vlamingen kunnen straks tot 60.000 euro goedkoper lenen om renovaties te ondersteunen. De regering trekt 496 miljoen uit.

De Vlaamse ministers Zuhal Demir en Matthias Diependaele willen met het initiatief ook eigenaren en verhuurders met weinig spaargeld extra steunen bij de renovatie van hun woning. De laagste en middeninkomens  kunnen daarom gebruikmaken van de MijnVerbouwLening.

Renovatiegolf
Goedkope prefinanciering van renovatiewerken is volgens de minister erg belangrijk om een renovatiegolf tot stand te brengen. Facturen vanaf 1 juli 2022 komen in aanmerking en de Energiehuizen – waar Vlamingen terechtkunnen met vragen in verband met energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie – staan vanaf 1 september klaar voor aanvragers van de leningen.

35 en 50 procent
De middeninkomens kunnen een premie ontvangen tot 35 procent van hun renovatiekosten. Voor gezinnen met een laag inkomen bedraagt het subsidiepercentage 50 procent. Mensen die het geld van de resterende financieringsbehoefte niet op hun spaarrekening hebben staan, kunnen daarnaast tot maximaal 60.000 euro lenen.

Alle werken die in aanmerking komen voor de Mijn VerbouwPremie komen namelijk ook in aanmerking voor de Mijn VerbouwLening. Zowel investeringen in woningkwaliteit als energie-efficiëntie zijn belangrijk en komen in aanmerking voor financiering en de maximale looptijd bedraagt 25 jaar. De Mijn VerbouwLening zal kunnen worden aangevraagd tot eind 2026.

Van warmtepomp tot zonneboiler
Concreet gaat het over de volgende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwLening: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk en renovatie van vloeren en funderingen, binnenrenovatie, sanitair en elektriciteit, (hybride) warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler.

Tot slot zal de laagste inkomenscategorie ook een Mijn VerbouwLening kunnen afsluiten voor een gascondensatieketel, maar dit enkel tot 2026. De Mijn VerbouwPremie voor werken die worden uitgevoerd in het kader van de Mijn VerbouwLening, zal in mindering worden gebracht van het uitstaande kapitaal van de Mijn VerbouwLening. Zo kan de afbetalingstermijn van de Mijn VerbouwLening worden ingekort of het maandelijks af te betalen bedrag worden verlaagd.

Aansluitend daarbij komen ook investeringen in zonnepanelen in aanmerking, maar deze zijn geen onderdeel van de Mijn VerbouwPremie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!