logo
wvhj2023
© Ian Keirle | Dreamstime.com
© Ian Keirle | Dreamstime.com
31 augustus 2022

Minister Demir tekent eerste nieuwe Vlaamse Mijn VerbouwLening

Energieminister Demir heeft de eerste nieuwe Vlaamse Mijn VerbouwLening getekend die vanaf 1 september geactiveerd wordt. De renteloze lening tot 60.000 euro helpt om betaalbaar en energiezuinig te renoveren.

Minister Demir wil samen met woonminister Matthias Diependaele met de lening eigenaren en verhuurders met weinig spaargeld extra steunen bij de renovatie van hun woning. De laagste en middeninkomens  kunnen daarom gebruikmaken van de Mijn VerbouwLening.

Al honderden aanvragen
De Energiehuizen – waar Vlamingen terechtkunnen met vragen in verband met energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie – staan vanaf 1 september klaar voor aanvragers van de leningen.

Carien Neven, voorzitter van Energiehuis Limburg: ‘Al van bij het ingaan van de nieuwe renteloze lening vandaag, is de interesse groot. Bij ons Energiehuis Limburg, die deze leningen in Limburg zal beheren, kwamen er al meer dan 300 (aan)vragen binnen.’

Zonnepanelen
Een van de allereerste aanvragers van de nieuwe Vlaamse Mijn VerbouwLening is Patrick Roose uit Koersel. Hij zet de Mijn VerbouwLening in om zijn dak te isoleren. Hij overweegt ook om zonnepanelen te installeren. ‘Dankzij deze lening is renoveren nu ook voor mij betaalbaar. Ik kan tot 60.000 euro renteloos lenen. Dankzij de verlengde terugbetaaltijd tot 25 jaar wordt het project behapbaar. Voor mij is het gratis advies van Energiehuis Limburg ook wel een extra stimulans. Verbouwen brengt heel wat vragen en onzekerheden met zich mee. Dankzij de begeleiding van de energie-experts weet ik zeker dat ik de juiste ingrepen doe.’

Van warmtepomp tot zonneboiler
Concreet komen de volgende categorieën van werken in aanmerking voor de Mijn VerbouwLening: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk en renovatie van vloeren en funderingen, binnenrenovatie, sanitair en elektriciteit, (hybride) warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten