Solar Magazine - CEE Group koopt 6 Nederlandse zonneparken van Chint Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CEE Group koopt 6 Nederlandse zonneparken van Chint Solar
© Chint Solar

CEE Group koopt 6 Nederlandse zonneparken van Chint Solar

De Duitse CEE Group heeft 6 zonneparken van Chint Solar gekocht. De totale capaciteit van het portfolio is 81,9 megawattpiek. De zonneweides worden stuk voor stuk opgeleverd in de periode mei-september 2023.

3 jaar geleden kocht de Duitse CEE Group zijn eerste zonnepark in Nederland. Het bedrijf nam toen zonnepark Oranjepoort van GroenLeven over. Het bedrijf telde destijds een portfolio van 680 megawatt(piek) aan wind- en zonne-energieprojecten. Het portfolio bestaat inmiddels uit 45 windparken op land met een vermogen van 636 megawatt en 891 megawattpiek aan zonneparken.

Exploitatie
Het nu overgenomen portfolio van Chint Solar Europe bestaat uit zonneparken Vlowijker I, Vlowijker II, De Ekers, Dievelman, Eimersweg en Boksveenweg. CEE Group meldt dat een Nederlands bedrijf van de Chint Group – vermoedelijk Zonnepark Services Nederland – de eerste 2 jaar van de exploitatie van de zonneparken de technische operator zal zijn, waarna de CEE Group deze taak overneemt.

BJTK Law, Evergy Engineering en Deloitte Nederland waren als adviseurs betrokken bij de overname, Deutsche Leasing Finance zal het project begeleiden als financierende bank.

2,3 miljard euro
‘De overname van het pv-portfolio is een belangrijke stap in de richting van de verdere uitbreiding van ons portfolio op internationaal niveau en stelt ons als CEE in staat om onze aanwezigheid in Nederland uit te breiden’, aldus Detlef Schreiber, chief executive officer van CEE Group.

De CEE Group heeft tot nu toe 7 duurzame energiefondsen gelanceerd in Duitsland en Luxemburg en beheert ongeveer 2,3 miljard euro. Van de verworven pv-portefeuille zullen de zonneparken Vlowijker I, Vlowijker II en De Ekers onderdeel worden van het CEE Renewable Fund 6 (CEE RF6). De zonneparken Dievelman, Eimersweg en Boksveenweg zijn opgenomen in de portefeuille van CEE Renewable Fund 7 (CEE RF7).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!