logo
wvhj2023
© Chint Solar
© Chint Solar
31 januari 2023

Chint Solar start bouw Zonnepark Dievelman in Berkelland van 15 megawattpiek

Chint Solar is ten zuiden van Borculo gestart met de bouw van Zonnepark Dievelman. De zonneweide in de gemeente Berkelland telt bij de oplevering in april 15 megawattpiek aan zonnepanelen.

Sofian Eljarroudi van Chint Solar heeft symbolisch de eerste paal geslagen van het zonnepark, dat jaarlijks ongeveer 5.000 huishoudens kan voorzien van duurzame energie.

Natuurcorridor
De verwachting is dat de bouw in april 2023 wordt afgerond, waarna het zonnepark zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het zonnepark werd door IX Zon ontwikkeld. Chint Solar neemt de bouw voor zijn rekening.

Op het zonnepark is onder andere plaats ingeruimd voor een natuurcorridor, versterking van de ecologische verbinding van de Huppelsebeek en Leerinkbeek en herstel van de cultuurhistorische landschappelijke verbinding door middel van houtwallen en bomen.

Complimenten
‘Samen met IX Zon hebben we de handen ineengeslagen om 3 projecten in de gemeente Berkelland te realiseren’, vertelt Sofian Eljarroudi, Head of Business bij Chint Solar Nederland. ‘Zonnepark Dievelman is daarvan het eerste. We zijn blij dat we het nieuwe jaar goed kunnen beginnen door direct van start te kunnen gaan met de bouw.’

Sven Kamphues, directeur IX Zon, vult aan: ‘In de afgelopen 5 jaar hebben wij 6 zonneparken in de gemeente Berkelland ontwikkeld. Vooral de gemeente en omwonenden verdienen complimenten. Ik wil hen dan ook danken voor de prettige samenwerking. Samen maken we de noodzakelijke energietransitie mogelijk en die verantwoordelijkheid is door alle partijen gevoeld en genomen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten