logo
wvhj2023
foto: GroenLeven
foto: GroenLeven
1 mei 2019

CEE Group koopt zonnepark Oranjepoort van GroenLeven

De Duitse CEE Group heeft zijn eerste zonnepark in Nederland gekocht. Het bedrijf heeft zonnepark Oranjepoort van GroenLeven overgenomen.

CEE Group heeft nu een portfolio van 680 megawatt(piek) aan wind- en zonne-energieprojecten. De overname van het zonnepark in Emmen, dat 30,7 megawattpiek groot is, is de eerste directe investering in Nederland.

Het bedrijfsonderdeel CEE Operations zal verantwoordelijk worden voor de commerciële exploitatie van het zonnepark, terwijl BayWa Operation Services (red. zoals bekend behoort GroenLeven sinds maart 2018 tot de BayWa Group) het technische beheer zal verzorgen.

‘We zijn verheugd dat we de overname van dit zonnepark in Emmen hebben afgerond. Deze acquisitie toont onze groeistrategie om de activiteiten uit te breiden naar nieuwe Europese markten’, aldus Detlef Schreiber, chief executive officer van CEE Group.

Jens Schnoor, Investment Director van CEE, voegt toe: ‘De sterke relatie en langdurige samenwerking met BayWa stelde ons in staat om dit project met succes te realiseren en we kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken aan nieuwe projecten in Europa.’

Benedikt Ortmann, verantwoordelijk voor de solar projectactiviteiten bij BayWa, besluit: ‘We zijn verheugd om onze langdurige succesvolle samenwerking met CEE voort te zetten door dit belangrijke project te verkopen met het oog op onze goed gevulde, Nederlandse solar pijplijn. We hebben er alle vertrouwen in dat we in de toekomst samen verdere projecten zullen blijven uitvoeren.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten