Solar Magazine - Minister Jetten: pas actie voor thuisbatterij als die transportschaarste oplost
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Jetten: pas actie voor thuisbatterij als die transportschaarste oplost
© Robert van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Minister Jetten: pas actie voor thuisbatterij als die transportschaarste oplost

Minister Jetten voor Klimaat en Energie wil de uitrol van thuisbatterijen enkel actief ondersteunen als ze daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen op het volle stroomnet.

De fractie van de ChristenUnie had de minister gevraagd wanneer hij van plan is om met concrete voorstellen voor de thuisbatterij te komen.

Hogere netvlakken
Batterijen kunnen volgens de minister een significante bijdrage leveren aan het efficiënter gebruiken van de transportcapaciteit op het elektriciteitsnet. Die positieve en efficiënte bijdrage is in de ogen van Jetten vooral op hogere netvlakken te verwachten en niet op het laagspanningsnet.

‘Uit recent onderzoek van CE Delft in opdracht van Netbeheer Nederland blijkt dat de toegevoegde waarde van thuisbatterijen voor het ontlasten van het elektriciteitsnet onzeker is. Dit omdat alleen een specifieke inzet van batterijen bijdraagt aan het ontlasten van het elektriciteitsnet en andere inzet juist kan bijdragen aan het versterken van de transportschaarste en thuisbatterijen vaak niet voldoende groot zijn om elke piek af te vangen. Omdat het net juist op de grootste te verwachten piek wordt ontworpen, verlaagt het de druk juist op deze piek niet. Daarom wil ik de ontwikkeling nauwgezet blijven volgen en ben ik zeker bereid om actie te ondernemen als de thuisbatterij evident een netto positieve bijdrage levert aan het oplossen van de transportschaarste.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
TKI Urban Energy zoekt:

Innovatieanalist hernieuwbare elektriciteit

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511 MH, 550
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!