logo
wvhj2023
© Trekandshoot | Dreamstime.com
© Trekandshoot | Dreamstime.com
16 augustus 2022

Douane Amerika legt beslag op 3 gigawattpiek zonnepanelen uit China

De Amerikaanse Douane heeft sinds juni beslag gelegd op 3 gigawattpiek zonnepanelen. De inbeslagname vloeit voort uit de Uyghur Forced Labor Prevention Act die Chinese producten vervaardigd met dwangarbeid weert.

President Biden ondertekende afgelopen december de Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) in een poging de Amerikaanse markt te beschermen tegen producten die in Xinjiang mogelijk door Oeigoeren zijn vervaardigd middels dwangarbeid. Op 21 juni jongstleden startten de Amerikaanse autoriteiten met het handhaven van het bijbehorende verbod op de invoer van goederen uit de regio Xinjiang in China, waar onder meer dwangarbeid zou plaatsvinden bij de productie van silicium voor zonnepanelen.

Export gestopt
Persbureau Bloomberg meldt op basis van informatie van ROTH Capital dat de hoeveelheid zonnepanelen die vastgehouden wordt aan het einde van het kalenderjaar gegroeid kan zijn tot 9 à 12 gigawattpiek.

Veel Chinese fabrikanten van zonnepanelen zijn volgens ROTH Capital inmiddels gestopt met het exporteren van zonnepanelen naar Amerika. De analisten van de investeringsbank stellen dat het voor de Amerikaanse regering van president Biden een stuk moeilijker zal worden om de eigen (aangescherpte) klimaatdoelen te behalen, omdat het land sterk afhankelijk is van de import van zonnepanelen en China verreweg de grootste producent is.

24 procent minder
Zelfs voordat de Uyghur Forced Labor Prevention Act van kracht werd, maakten de acties van de Amerikaanse regering het al moeilijker om Chinese zonnepanelen te importeren.

Brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA) en Wood Mackenzie meldden begin juni dat Amerika in het eerste kwartaal van 2022 door prijsstijgingen, beperkingen in de toeleveringsketen en de dreigende importheffingen 24 procent minder zonnepanelen installeerde dan een jaar eerder.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten