Solar Magazine - Amerikaanse zonne-energiesector beleeft slechtste kwartaal sinds jaren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse zonne-energiesector beleeft slechtste kwartaal sinds jaren
© Bryan Roschetzky | Dreamstime.com

Amerikaanse zonne-energiesector beleeft slechtste kwartaal sinds jaren

De Amerikaanse zonne-energiesector heeft het slechtste kwartaal beleefd sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dat melden de Solar Energy Industries Association (SEIA) en Wood Mackenzie.

In het eerste kwartaal van 2022 zorgden prijsstijgingen, beperkingen in de toeleveringsketen en de dreigende importheffingen ervoor dat Amerika 24 procent minder zonnepanelen heeft geïnstalleerd dan een jaar eerder.

3,9 gigawattpiek
In het eerste kwartaal werd 3,9 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd, dat is 52 procent minder dan het voorgaande kwartaal. Daarbij nam de installatie van zonnepanelen door consumenten wel toe, met 30 procent tot 1,2 gigawattpiek. Zonne-energie was goed voor 50 procent van alle nieuwe elektriciteitsopwekkingscapaciteit die in het eerste kwartaal van 2022 aan het Amerikaanse stroomnet werd toegevoegd.

Enorme vertragingen
Tegelijkertijd zien SEIA en Wood Mackenzie licht aan het einde van de tunnel, omdat president Biden per direct de mogelijke importheffingen van zonnecellen en zonnepanelen uit Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja opschort.

Het besluit van Biden geeft bedrijven volgens hen zekerheid om projecten te versnellen die eerder werden vertraagd door het anti-ontwijkingsonderzoek van het ministerie van Handel. Zonder de actie van de president zouden er in 2022 enorme vertragingen en annuleringen van projecten zijn geweest, waardoor de klimaatdoelstellingen van president Biden in gevaar zouden komen. In de afgelopen 9 maanden waren de prognoses voor de verkopen in 2022 namelijk gehalveerd vanwege aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen en het anti-ontwijkingsonderzoek.

Meerdere uitdagingen
‘De zonne-energie-industrie wordt geconfronteerd met meerdere uitdagingen die de vooruitgang van Amerika op het gebied van schone energie vertragen, maar de actie van de regering-Biden biedt de zekerheid die bedrijven nodig hebben om projecten in beweging te houden en banen te creëren’, aldus SEIA-president en chief executive officer Abigail Ross Hopper. ‘Door resoluut op te treden, blaast deze regering de schone-energiesector nieuw leven in, terwijl ze Amerika positioneert als een wereldwijde leider in de productie van zonne-energie.’

2 tot 3 gigawatt
Michelle Davis, hoofdanalist van Wood Mackenzie, voegt toe: ‘De aankondiging van president Biden zal naar verwachting ongeveer 2 à 3 gigawattpiek aan opwaarts potentieel creëren voor onze basisvooruitzichten voor 2022, ervan uitgaande dat de wereldmarkt de normale activiteiten hervat.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!