logo
wvhj2023
© Sborisov | Dreamstime.com
© Sborisov | Dreamstime.com
30 mei 2022

Amerikaanse gouverneurs: stop onderzoek naar omzeiling importheffingen zonnepanelen

20 Amerikaanse gouverneurs hebben president Biden en het Amerikaanse ministerie van Handel gevraagd om het onderzoek naar het omzeilen van de importheffingen op zonnepanelen stop te zetten.

Eerder hadden 85 leden van het Huis van Afgevaardigden en een groep Amerikaanse senatoren Biden al gevraagd het onderzoek te versnellen.

Auxin Solar
De regering van president Biden besloot eind maart een onderzoek te starten naar de omzeiling van importheffingen door Chinese zonnepaneelfabrikanten nadat Auxin Solar hierom gevraagd had. De producten zouden omgeleid worden via Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja.

Het onderzoek zou kunnen leiden tot extra importtarieven tot 250 procent op pv-producten uit Zuidoost-Azië, die momenteel goed zijn voor 80 procent van de invoer van zonnepanelen naar de Verenigde Staten. De gouverneurs benadrukken in hun brief dat, zelfs zonder een enkele vaststelling van wangedrag, al wijdverbreide schade is ontstaan. Uit de meest recente gegevens van de Solar Energy Industries Association (SEIA) blijkt dat ten minste 318 zonne-energieprojecten al zijn vertraagd of geannuleerd, overeenkomend met 52 gigawattpiek zonnepanelen.

Van Indiana tot Californië
Ondertekenaars van de brief zijn conservatieve gouverneurs uit staten als Indiana en Kansas, evenals fervente klimaatgouverneurs uit Massachusetts en Californië.

Via de gouverneurs, senatoren en afgevaardigden hebben in totaal 35 staten ten minste één gekozen functionaris die president Biden oproept om een voorlopige beslissing in de zaak te bespoedigen. Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA, hierover: ‘Ook gouverneurs begrijpen het belang van betrouwbare, goedkope, schone energie, en hun brief laat zien hoe ontwrichtend het onderzoek van het ministerie van Handel is voor staatseconomieën, elektriciteitsnetwerken en lokale arbeidskrachten. Staten lopen al jaren voorop op het gebied van schone energie, en hoewel de federale inspanningen om de klimaatverandering te beteugelen tot stilstand zijn gekomen, staat de regering Biden nu de doelstellingen voor schone energie op staatsniveau in de weg. Als direct gevolg van deze ongegronde tariefzaak zijn de Verenigde Staten nu op schema om meer zonne-energie te installeren onder president Trump dan onder president Biden. Elke dag dat deze zaak voortduurt, raakt de visie van president Biden op een sterke economie van schone energie buiten bereik. We dringen er bij het ministerie van Handel op aan om zo snel mogelijk een negatief voorlopig besluit te nemen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten