logo
wvhj2023
© Reinout van Wagtendonk | Dreamstime.com
© Reinout van Wagtendonk | Dreamstime.com
3 mei 2022

Omzeiling importheffingen zonnepanelen: Amerikaanse senatoren vragen Biden onderzoek te versnellen

Een groep Amerikaanse senatoren onder leiding van Jacky Rosen, Martin Heinrich en Kyrsten Sinema vragen president Biden zo snel mogelijk het onderzoek naar omzeiling van importheffingen op zonnepanelen af te ronden.

De 3 senatoren van respectievelijk Nevada, New-Mexico en Arizona hebben samen met 19 andere senatoren een brief geschreven aan Biden naar aanleiding van het besluit van zijn regering om een onderzoek te starten naar de omzeiling van importheffingen door Chinese zonnepaneelfabrikanten nadat Auxin Solar hierom gevraagd had. De producten zouden omgeleid worden via Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja.

Ontwrichting
Branchevereniging Solar Energy Industries Association (SEIA) meldde eerder deze maand dat Amerika dit en volgend jaar door het onderzoek 46 procent minder zonnepanelen zal installeren.

‘De start van dit onderzoek veroorzaakt al een enorme ontwrichting in de zonne-energiesector, en het zal de Amerikaanse zonne-energiebedrijven en arbeiders ernstig schaden en de kosten voor Amerikaanse gezinnen verhogen zolang het voortduurt’, schrijven de senatoren in hun brief aan de president. ‘We dringen er bij uw regering met klem op aan om de zaak snel te beoordelen en een snelle voorlopige beslissing te nemen. Een dergelijke beslissing moet de belangrijke beleidsgevolgen zorgvuldig in overweging nemen en het verzoek van de indiener (red. Auxin Solar) tot “terugwerkende kracht” afwijzen.’

Binnenlandse productie
‘Zonder een betrouwbare en kosteneffectieve bron van zonnepanelen kunnen bestaande en voorgestelde zonne-energieprojecten tot stilstand komen’, vervolgt de brief van de senatoren. ‘Als er niets aan wordt gedaan, kan het afsnijden van deze aanvoer van zonnepanelen en zonnecellen ook leiden tot het verlies van meer dan 100.000 Amerikaanse banen, waaronder ongeveer 18.000 banen in de productie.’

De senatoren stellen sterk de wens te ondersteunen om tot een binnenlandse productieketen te komen, maar zien tegelijkertijd dat de huidige vraag momenteel ver de binnenlandse productiecapaciteit overtreft.

Eerder wist senator Rosen de regering van Biden al met succes te bewegen om bifaciale zonnepanelen uit te sluiten van de importheffingen en het plafond voor de import van zonnecellen te verhogen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten