logo
wvhj2023
© Palinchak | Dreamstime.com
© Palinchak | Dreamstime.com
23 mei 2022

Omzeiling importheffingen: Huis van Afgevaardigden vraagt president Biden onderzoek te versnellen

85 leden van het Huis van Afgevaardigden hebben de Amerikaanse president Biden en minister van Handel Raimondo in een brief opgeroepen het onderzoek naar omzeiling van importheffingen op zonnecellen te versnellen.

De regering van president Biden besloot eind maart een onderzoek te starten naar de omzeiling van importheffingen door Chinese zonnepaneelfabrikanten nadat Auxin Solar hierom gevraagd had. De producten zouden omgeleid worden via Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja.

Senatoren
Een groep Amerikaanse senatoren had Biden begin mei al gevraagd zo snel mogelijk het onderzoek naar omzeiling van de importheffingen af te ronden.

Het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, het lagerhuis van het Amerikaans Congres, heeft zich daar nu bijgevoegd. Het bestaat uit 435 stemgerechtigde leden en elk stemgerechtigd lid wordt gekozen in een congresdistrict. Iedere Amerikaanse staat heeft minimaal 1 lid in het Huis van Afgevaardigden, dat samen met de Senaat het Amerikaanse Congres vormt.

Gevolgen al zichtbaar
‘We schrijven om onze ernstige bezorgdheid te uiten over de verwoestende economische en milieueffecten van het anti-ontwijkingsonderzoek van het Amerikaanse ministerie van Handel dat op 1 april 2022 is gestart naar zonnecellen en zonnepanelen die zijn geïmporteerd uit Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja’, schrijven de leden van het Huis van Afgevaardigden in hun brief. ‘Velen van ons hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor de ernstige negatieve gevolgen die dit onderzoek zou hebben voor de Amerikaanse zonne-energie-industrie. De gevolgen zijn nu al zichtbaar. We verzoeken het ministerie van Handel daarom stappen te ondernemen om zo snel mogelijk tot een voorlopige beslissing te komen; bovendien vragen we dat deze vastberadenheid rekening houdt met de grotere gevolgen voor de Amerikaanse economie en de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering, voor zover dat wettelijk mogelijk.’

Niet van ene op andere dag
‘We zijn sterke voorstanders van de binnenlandse productiesector voor zonne-energie, maar de tarieven die in de “Auxin”-petitie worden gevraagd, komen de industrie niet ten goede, afgezien van een paar geselecteerde bedrijven’, vervolgen de briefschrijvers. ‘Ten eerste is het belangrijk op te merken dat veel binnenlandse fabrikanten zonnepanelen produceren met behulp van kristallijn siliciumzonnecellen die uit de getroffen landen zijn geïmporteerd en zouden worden geschaad door heffingen die oplopen tot 250 procent, waardoor de kosten van zowel binnenlandse als geïmporteerde kristallijn siliciumzonnepanelen aanzienlijk stijgen. Ten tweede zijn de meeste banen in de productie van zonne-energie in de Verenigde Staten betrokken bij de productie van montagesystemen, trackers en andere systeemcomponenten. In plaats van import te bevriezen, banen te vernietigen en de hele industrie in de war te brengen, zijn prikkels zoals de Solar Energy Manufacturing for America Act en het belastingkrediet voor investeringen in zonne-energie een veel effectievere manier om binnenlandse fabrikanten en Amerikaanse arbeiders te helpen. Toch kunnen fabrieken niet van de ene op de andere dag worden gebouwd; de uitbreiding van de binnenlandse productie zal jaren duren, en in de tussentijd kunnen we het ons niet veroorloven om te wachten. Last but not least maken we ons grote zorgen over de mogelijke impact die het anti-ontwijkingsonderzoek zou kunnen hebben op ons vermogen om als land over te stappen van fossiele brandstoffen naar 100 procent schone, emissievrije elektriciteit.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten