Solar Magazine - Amerika: 50 procent minder zonnepanelen geïnstalleerd door onderzoek omzeiling importheffingen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika: 50 procent minder zonnepanelen geïnstalleerd door onderzoek omzeiling importheffingen
© Worawat Dechatiwong | Dreamstime.com

Amerika: 50 procent minder zonnepanelen geïnstalleerd door onderzoek omzeiling importheffingen

In de Verenigde Staten wordt dit en volgend jaar 46 procent minder zonnepanelen geïnstalleerd door het onderzoek van de Amerikaanse overheid naar de omzeiling van importheffingen. Dat meldt branchevereniging SEIA.

Eind maart ging het onderzoek van start  naar de ontwijking van de importtarieven op zonnecellen en zonnepanelen door omgeleide import uit Maleisië, Thailand, Vietnam en Cambodja. Dit nadat het Amerikaanse bedrijf Auxin Solar een verzoek tot handhaving en een onderzoek had ingediend.

24 gigawattpiek
De Solar Energy Industries Association (SEIA) voert sindsdien onderzoek onder haar achterban uit naar de impact van het overheidsonderzoek. Begin april gaf al meer dan 90 procent van de ondervraagde bedrijven aan dat de acties van het ministerie een ernstige of verwoestende impact hebben op hun bedrijfsresultaten.

Waar eerder driekwart van de Amerikaanse zonne-energiebedrijven stelde dat de levering van zonnepanelen is geannuleerd of vertraagd sinds het ministerie van Economische Zaken het onderzoek is gestart naar omzeiling van importheffingen, is dat onder de 730 bedrijven die deel hebben genomen aan de enquête opgelopen tot 80 procent. Volgens de nieuwe analyse van SEIA zal de komende 2 jaar 24 gigawattpiek aan reeds geplande zonnepaneelinstallaties niet gerealiseerd worden; meer dan Amerika in heel 2021 installeerde.

100.000 banen verloren
‘Als er nieuwe importtarieven worden opgelegd, verliezen in een oogwenk 100.000 Amerikaanse zonne-energiewerknemers hun baan en verliezen we alle hoop om de doelstellingen voor schone energie van president Biden te halen’, aldus Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘Dit zou een enorm verlies zijn voor onze natie en sector, die het potentieel heeft om onze toekomst met schone energie te leiden, met het juiste beleid. In plaats daarvan ligt het ministerie van Handel op schema om bijna de helft van alle banen in zonne-energie weg te vagen.’

In totaal worden 318 projecten, goed voor 51 gigawattpiek zonnestroomcapaciteit en 6 gigawattuur aangesloten batterijen, geannuleerd of vertraagd. Verder staat 52 miljard Amerikaanse dollar aan particuliere investeringen op het spel. Bovendien meldt 70 procent van de respondenten dat ten minste de helft van hun personeel voor zonne-energie en opslag in gevaar is, en meer dan 200 bedrijven melden dat hun hele personeelsbestand gevaar loopt.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!