Solar Magazine - De harde cijfers | Stedin: consumenten installeerden geen 210 maar 263 megawattpiek zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De harde cijfers | Stedin: consumenten installeerden geen 210 maar 263 megawattpiek zonnepanelen
© André Muller | Dreamstime.com

De harde cijfers | Stedin: consumenten installeerden geen 210 maar 263 megawattpiek zonnepanelen

Stedin heeft het in 2021 geïnstalleerde vermogen aan zonnepanelen door kleinverbruikers naar boven bijgesteld tot 263,3 megawattpiek. Deze week in ‘De harde cijfers’ een analyse van de gecorrigeerde data.

De redactie van Solar Magazine meldde afgelopen januari nog dat het ‘oude’ Stedin (red. sinds 1 januari 2022 draagt ook Enduris – de netbeheerder voor de provincie Zeeland – officieel de naam Stedin) vorig jaar 209,8 megawattpiek aan zonnepanelen bij kleinverbruikers verwelkomde.

16 procent meer
De redactie van Solar Magazine ontdekte echter onvolkomenheden in data, waarna Stedin besloot de data extra te onderzoeken. Dat heeft deze week tot een correctie van de data geleid.

Op de eerste plaats is het aantal kleinverbruikers dat zonnepanelen heeft laten installeren in het werkgebied van Stedin (red. exclusief de provincie Zeeland) met 16 procent naar boven bijgesteld: van 55.424 naar 64.352. Ten tweede is het daarmee gemoeide vermogen met maar liefst 25 procent verhoogd: van 209,8 naar 263,3 megawattpiek. Daarmee is het geïnstalleerde vermogen ten opzichte van 2020 ook niet met 6 procent gedaald, maar juist met 24 procent gegroeid.

Geïnstalleerd vermogen
De 2 onderstaande grafieken laten de toename van het geïnstalleerde vermogen aan zonnepanelen bij kleinverbruikers per kalenderjaar zien; en het cumulatief geïnstalleerde vermogen bij kleinverbruikers (red. exclusief de provincie Zeeland).

Aantal kleinverbruikers
De 2 onderstaande grafieken laten de toename van het aantal kleinverbruikers met zonnepanelen per kalenderjaar zien; en het cumulatieve aantal kleinverbruikers met zonnepanelen (red. exclusief de provincie Zeeland).

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!