logo
wvhj2023
hero-image
18 mei 2022

Squad Mobility onthult nieuwe versie van zonneauto, productie uitgesteld tot 2023

Het Brabantse bedrijf Squad Mobility heeft een nieuwe versie van zijn elektrische zonneauto SQUAD Solar City Car gepresenteerd. De productie van het voertuig moet in 2023 van start gaan.

Squad Mobility onthulde eind 2019 zijn 2-persoonsauto die maximaal 45 kilometer per uur rijdt, geen deuren heeft en uitgerust is met een zonnepaneel op het dak. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf het destijds onthulde concept doorontwikkeld, waardoor onder meer 20 procent meer zonne-energie uit het zonnedak gewonnen wordt.

Zonnepaneel
Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat de SQUAD Solar City Car per direct te bestellen was en vanaf 2022 uitgeleverd zou worden. Onderstaande video toont de nieuwste versie van het voertuig.

Op het dak van het voertuig bevindt zich een zonnepaneel dat in Europa goed is voor een actieradius van 20 kilometer per dag. Het gemiddelde gebruik van een microcar ligt volgens het bedrijf rond de 12 kilometer per dag. Het voertuig wordt aangedreven door elektromotoren en batterijen en werkt dus ook ’s nachts, in de winter of binnenshuis. Wanneer extra bereik nodig is, kunnen de draagbare batterijen direct worden opgeladen via een normaal stopcontact. Met een lengte van slechts 2 meter kan de Squad efficiënt dwars op een gemiddelde parkeerplaats geparkeerd worden, met de banden tegen de stoeprand. Daarmee passen er 3 Squads op een standaardparkeerplaats.

4 opties
Er zijn nu 4 ‘pre-order’-opties beschikbaar voor de Squad. Allereerst is er de reguliere productie Squad-reservering beschikbaar voor 50 euro, de Pioneer-versie voor 500 euro voor productienummers 101 tot 1.000 en de Squad Signature Edition van 5.000 euro voor de eerste 100 voertuigen die in productie gaan. Buiten de Europese Unie is er een reserveringsoptie voor 5 euro, maar er is nog geen geschatte start van de productie voor markten buiten Europa.

De productie van de eerste voertuigen staat gepland voor 2023. Wanneer de productie begint, zal Squad Mobility beginnen met de leveringen in Europa, waarbij de eerste voertuigen naar Nederland gaan. Na het plaatsen van een pre-order neemt Squad Mobility contact op met de koper voor het configureren van de gewenste kleuren en opties.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten