Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse stadsauto op zonne-energie SQUAD nu te bestellen, levering in 2022
© Squad Mobility

Nederlandse stadsauto op zonne-energie SQUAD nu te bestellen, levering in 2022

De Nederlandse stadsauto op zonne-energie – de SQUAD Solar City Car – is per direct te bestellen en wordt vanaf 2022 uitgeleverd. Dat meldt Squad Mobility, producent van het nieuwe elektrische voertuig.

Squad Mobility onthulde eind 2019 zijn 2-persoonsauto die maximaal 45 kilometer per uur rijdt, geen deuren heeft en uitgerust is met een zonnepaneel op het dak.

20 procent meer
In de afgelopen 2 jaar heeft het bedrijf het destijds onthulde concept doorontwikkeld, waardoor onder meer 20 procent meer zonne-energie uit het zonnedak gewonnen wordt.

Komend najaar zal Squad Mobility het definitieve ontwerp onthullen van het voertuig dat daadwerkelijk in productie gaat. De zonneauto is volgens het bedrijf geoptimaliseerd voor gedeelde mobiliteit.

Gemakkelijk te delen
Maar wat maakt de SQUAD gemakkelijk te delen? ‘Het draait allemaal om toegang, energie, ruimte en connectiviteit’, stelt Robert Hoevers, chief executive officer van Squad Mobility. ‘Het tweezitsvoertuig is gemakkelijk toegankelijk en te bedienen. Het laadt automatisch op in zonlicht en bevat verwisselbare batterijen. Het kleine formaat helpt om snel door de stad te navigeren en gemakkelijk overal te parkeren. Het robuuste ontwerp maakt het veilig en stabiel. Essentiële voertuiggegevens zijn 24/7 beschikbaar voor wagenparkbeheer en mobiele app-verbinding.’

‘Het opgeladen houden van een free-floating vloot is een van de belangrijkste operationele kosten van de operator van een wagenpark met elektrische deelauto’s’, vervolgt Hoevers. ‘Het automatisch, draadloos en gratis opladen op zonne-energie is natuurlijk een prachtige oplossing. Bovendien houden steden van opladen via zonne-energie, omdat dit een duurzame energiebron is en het de belasting van het lokale stroomnet en de energievraag vermindert.’

100 kilometer
Naast een bereik van 100 kilometer door de verwisselbare batterijen, levert automatisch opladen op zonne-energie tot 20 kilometer extra actieradius per dag op. Aangezien de gemiddelde persoon in dit segment van lichtgewicht elektrische voertuigen (lev’s) 12 kilometer per dag rijdt, is dit volgens Squad Mobility op de meeste dagen voldoende.

Naast opladen via zonne-energie beschikt de SQUAD over verwisselbare en draagbare batterijen. Batterijen kunnen worden verwisseld wanneer voertuigen snel moeten worden opgeladen. Squad Mobility zal wagenparkbeheerders een slim oplaad- en wisselstation voor reservebatterijen aanbieden. Andere oplaadmogelijkheden zijn opladen via een gewoon stopcontact en DC-laden rechtstreeks vanaf lokaal geïnstalleerde zonnepanelen.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!