Solar Magazine - Terugblik Intersolar Europe | Tienduizenden bezoekers en 1.356 exposanten in woord en beeld
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Terugblik Intersolar Europe | Tienduizenden bezoekers en 1.356 exposanten in woord en beeld
© Solar Promotion

Terugblik Intersolar Europe | Tienduizenden bezoekers en 1.356 exposanten in woord en beeld

Exposanten kijken na 3 drukke dagen tevreden terug op een succesvolle terugkeer van de vakbeurs Intersolar Europe. De massale afwezigheid van mondkapjes spraken misschien nog wel het meest tot de verbeelding.

Europa’s grootste zonne-energievakbeurs – die onderdeel is van het overkoepelende evenement The smarter E Europe – vond na een periode van afwezigheid door het coronavirus eindelijk weer in het voorjaar plaats.

1.356 exposanten
The smarter E Europe telde deze week in totaal 1.356 bedrijven en kennisinstellingen die hun nieuwste producten en technologieën presenteerden. Onder hen bevonden zich een kleine 100 bedrijven afkomstig uit België en Nederland die verdeeld over de 12 beurshallen en 132.000 vierkante meter vloeroppervlakte terug te vinden waren.

In totaal stonden er 808 exposanten op Intersolar Europe – dat zich concentreerde op zonne-energie – en 253 exposanten op ees Europe dat zich focuste op energieopslag. Tot slot stonden er 127 exposanten op EM-Power Europe dat zich toelegde op energiemanagementoplossingen en 168 exposanten op Power2Drive Europe dat het thema elektrisch vervoer belichtte. Energy Storage NL had met zijn leden een Holland-paviljoen op ees Europe, terwijl diverse zonne-energiebedrijven zich presenteerden middels een Nederlands paviljoen op Intersolar Europe.

Beursorganisator Solar Promotion vatte de 3 beursdagen van Intersolar Europe in onderstaande video samen.

Zonnepanelen
Alle grote Aziatische, maar ook Europese zonnepaneelfabrikanten waren in München van de partij. Zo onthulde REC Solar zijn nieuwe zonnepaneel Alpha Pure-R en toonde ook het Zwitsere Meyer Burger 3 nieuwe zonnepanelen en zijn geoptimaliseerde zonnedakpan. Het Chinese Trina Solar presenteerde nieuwe zonnepanelen met rechthoekige wafers.

Tot slot presenteerde IBC Solar zijn ‘jubileumzonnepaneel’.

Omvormers
Alle zichzelf respecterende omvormerfabrikanten waren logischerwijs van de partij. Van westerse fabrikanten als Delta, Enphase, Fronius, KOSTAL, SMA en SolarEdge tot Aziatische spelers als GoodWe, Growatt, Hoymiles, Huawei, KSTAR, RENAC, SAJ, SOFAR Solar, Solax, Solis, Solplanet en Sungrow.

Solis lanceerde daarbij zijn zesde generatie omvormers voor zonnepanelen uitgerust met batterijen, en het Duitse solarnative een nieuwe micro-omvormer verwerkt in het frame van zonnepanelen.

Batterijen
Ook de belangrijkste batterijfabrikanten presenteerden een nieuwe reeks producten. Tesvolt en VARTA – beide zeer actief in Duitsland; de grootste energieopslagmarkt van Europa – onthulden nieuwe energieopslagsystemen. VARTA presenteerde de thuisbatterij VARTA.wall en Tesvolt onthulde energieopslagproducten die 80 procent minder chips bevatten om zijn gevoeligheid voor het wereldwijde chiptekort te verkleinen.

Beursorganisator Solar Promotion vatte de 3 beursdagen van ees Europe in onderstaande video samen.

Komend kalenderjaar vindt Intersolar Europe plaats van 14 tot en met 16 juni 2023 in Messe München.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

EPC Manager

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
KiesZon zoekt:

Technisch Magazijnbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!