Solar Magazine - Intersolar: REC lanceert nieuw zonnepaneel voor consumenten van 430 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Intersolar: REC lanceert nieuw zonnepaneel voor consumenten van 430 wattpiek
© REC Solar

Intersolar: REC lanceert nieuw zonnepaneel voor consumenten van 430 wattpiek

REC Group heeft op Intersolar Europe zijn nieuwste zonnepaneel gepresenteerd: de REC Alpha Pure-R. Het is volgens het bedrijf het zonnepaneel met het hoogste vermogen ter wereld voor de residentiële markt.

Het zonnepaneel kent een vermogen van 430 wattpiek met een capaciteit van 223 wattpiek per vierkante meter, oftewel een efficiëntie van 22,3 procent.

G12-wafers
Het ‘zusje’ van de REC Alpha Pure-R – de REC Alpha Pure – werd tijdens de grootste Europese zonne-energievakbeurs enkele dagen geleden nog bekroond met de Intersolar Award 2022. Ook het nieuwe zonnepaneel REC Alpha Pure-R is voorzien van heterojunctiezonnecellen gebaseerd op wafers met het G12-formaat.

Met een formaat van 210 bij 210 millimeter zijn de G12-wafers en zonnecellen groter, waardoor ze meer vermogen leveren. De meeste zonnepanelen waarin deze cellen worden gebruikt, zijn echter aanzienlijk groter, met als gevolg dat G12-zonnepanelen tot dusver voornamelijk werden toegepast in grote commerciële en nutsinstallaties. Met het nieuwe zonnepaneelontwerp van REC laat de Alpha Pure-R zien dat de G12-wafers ook goed toegepast kunnen worden voor residentiële installaties. ‘De REC Alpha Pure-R is de ideale keuze op het gebied van afmetingen, gewicht en vermogen’, stelt Jan Enno Bicker, chief executive officer van REC Group. ‘Met dit nieuwe zonnepaneel zijn we er opnieuw in geslaagd meer vermogen in een compact zonnepaneelformaat te stoppen.’

Productiestart in augustus
De productie van REC Alpha Pure-R gaat in augustus van start en REC neemt daartoe in zijn fabriek in Singapore nieuwe productielijnen in gebruik, waardoor de productiecapaciteit van de REC Alpha-productlijn wordt verdubbeld van 600 megawattpiek tot 1,2 gigawattpiek.

De REC Alpha Pure-R wordt geleverd met een stroomsterkte van 9 ampère, waardoor hij compatibel is met diverse moderne module lever power electronics (mlpe)-apparaten. Dit geeft installateurs meer mogelijkheden om systemen voor particulieren te ontwerpen die een maximaal vermogen leveren. Ook nieuw is de 4-delige junctionbox, waarbij het zonnepaneel in 4 strings is verdeeld en de secties die in schaduwrijke omstandigheden worden uitgeschakeld, kleiner zijn. Daardoor kan het zonnepaneel nog meer energie opwekken als het gedeeltelijk in de schaduw ligt. Tot slot beschikt het zonnepaneel over een ‘gapless’ design, waardoor de 80 zonnecellen een maximaal vermogensoppervlakte mogelijk maken. Dankzij het frame van 30 millimeter en 2 support bars is het zonnepaneel robuust genoeg om zware belastingen te weerstaan, te weten tot 7.000 pascal sneeuwbelasting en tot 4.000 pascal windbelasting.

Bekijk het nieuwe zonnepaneel hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Technisch Magazijnbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
kWh People zoekt:

Business Developer Solar Storage

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!