Solar Magazine - VARTA presenteert VARTA.wall: nieuwe thuisbatterij met aluminium design
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
VARTA presenteert VARTA.wall: nieuwe thuisbatterij met aluminium design
© VARTA

VARTA presenteert VARTA.wall: nieuwe thuisbatterij met aluminium design

VARTA heeft de volledig nieuwe thuisbatterij VARTA.wall gepresenteerd op The smarter E Europe, waaronder de evenementen ees Europe en Intersolar Europe vallen. De opslagcapaciteit is 10 tot 20 kilowattuur.

De nieuw ontwikkelde behuizing van gegoten aluminium met een inbouwdiepte van 10 centimeter maakt het volgens de fabrikant een van de meest ruimtebesparende energieopslagsystemen op de markt.

Noodstroommodus
Een speciale boostfunctie verhoogt de leveringszekerheid in de noodstroommodus. Het opslagsysteem is het eerste uitvloeisel van een nieuwe VARTA-productgeneratie voor zelfvoorzienend wonen qua energie, dat de komende maanden zal worden uitgebreid met extra apparaten en diensten.

VARTA.wall is het eerste hoogspanningsopslagsysteem van VARTA en kent een capaciteit van 10 tot 20 kilowattuur. Afhankelijk van de gebruikte omvormer ligt het vermogen tussen 5,24 kilowatt en 10,4 kilowatt. Er kunnen maximaal 5 batterijsystemen parallel worden gebruikt.

Flexibel
VARTA.wall is compatibel met verschillende vooraanstaande merken omvormers, waaronder de SMA – de lanceringspartner is van het nieuwe opslagsysteem – en KOSTAL. Compatibiliteit met andere omvormermerken is in voorbereiding.

Dankzij het modulaire ontwerp is de thuisbatterij ook geschikt voor een breed scala aan systeemconfiguraties. Het VARTA-connectorsysteem zorgt ervoor dat de systeemcomponenten niet bedraad hoeven te worden.

Bekijk hier welke thuisbatterijen te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

EPC Manager

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!