Solar Magazine - ZonnepanelenDelen haalt 5 miljoen euro op voor leaseprogramma
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonnepanelenDelen haalt 5 miljoen euro op voor leaseprogramma
© ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen haalt 5 miljoen euro op voor leaseprogramma

ZonnepanelenDelen heeft 5 miljoen euro kapitaal opgehaald voor zijn financial leaseoplossing voor zakelijke zonnedaken. Het geld is opgehaald door de plaatsing van obligaties. De eerste zonnedaken zijn opgeleverd.

ZonnepanelenDelen​ haalde vorig jaar al 3 miljoen euro op voor Zonlease 1 B.V. en lanceerde een tweede financieringsproject onder de vlag van ZPD PRO.

611 investeerders
611 investeerders hebben nu samen 5 miljoen euro geïnvesteerd in ZonLease. Investeerders konden intekenen vanaf 2.500 euro en ontvangen een vaste rente van 3 procent over de looptijd van gemiddeld 3 jaar. Daarmee rondt ZonnepanelenDelen de publieke investeringsronde voor ZonLease 1 B.V. af.

ZonLease 1 B.V. werd opgericht omdat ZonnepanelenDelen vaststelde dat, naast het direct financieren van zonnedaken, via zijn platform er ook behoefte is aan een financial leaseproduct. Daarbij betalen ondernemers een vast bedrag per maand voor het zonnestroomsysteem en is er direct fiscaal voordeel te behalen.

40 miljoen euro
De eerste resultaten van ZonLease zijn er intussen. Voor 15 zonnedaken is een leaseovereenkomst getekend, voor een totale waarde van 3,1 miljoen euro. Bijvoorbeeld bij Zonnedak Buitenduin en Zonnedak Van der Linden liggen 384 en 678 zonnepanelen die vanuit ZonLease werden gefinancierd.

De vooruitzichten zijn volgens ZonnepanelenDelen veelbelovend. Er zijn reeds 270 leads voor Zonlease binnengekomen voor een totaal volume van ruim 40 miljoen euro.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!