logo
wvhj2023
hero-image
12 april 2022

ZonnepanelenDelen haalt met crowdfunding in 1 dag 1 miljoen euro op

Particuliere investeerders hebben via crowdfunding in minder dan 24 uur tijd 1 miljoen euro geïnvesteerd in ZonnepanelenDelen. Via CrowdAboutNow leenden in totaal 206 investeerders samen 1 miljoen euro.

Samen met een investering van 2,2 miljoen door ING wil het financieringsplatform ZonnepanelenDelen met het  geld gaan opschalen en inzetten op softwareoplossingen.

4,5 procent rente
Om verder te kunnen groeien, trekt ZonnepanelenDelen nu zelf nieuwe financiering aan. Daarom verwelkomde het bedrijf ING begin april als nieuwe aandeelhouder. De bank investeerde 2,2 miljoen in het bedrijf en stelt bovendien 20 miljoen euro aan vreemd vermogen beschikbaar aan het financieringsplatform voor zonne-energieprojecten.

De particuliere investeerders die nu geld hebben gestoken in ZonnepanelenDelen ontvangen jaarlijks een rente van 4,5 procent over het uitstaande bedrag. De looptijd van de lening is 5 jaar. Met het nieuwe kapitaal zal ZonnepanelenDelen de financiering van zonneparken en -daken blijven faciliteren, maar daarnaast ook meer softwareoplossingen gaan aanbieden.

Groeimogelijkheden
Door de sterke toename van zonne-energie ziet ZonnepanelenDelen de komende tijd veel groeimogelijkheden. ‘Ons doel is om de energietransitie verder te versnellen door gebruik te maken van de kracht van technologie’, zegt oprichter Sven Pluut. ‘Onze droom is om zonne-energie voor iedereen zo bereikbaar mogelijk te maken.’

ZonnepanelenDelen werd in 2014 opgericht door Sven Pluut en Matthijs Olieman. Het Amsterdamse bedrijf richt zich op de financiering van zonneprojecten die op zoek zijn naar een bedrag tussen de 50.000 en de 2 miljoen euro. Naast de financiering biedt ZonnepanelenDelen software aan projecteigenaars en investeerders die inzicht geeft in de opbrengst van de zonneparken en -daken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten