Solar Magazine - ZonnepanelenDelen haalt met crowdfunding in 1 dag 1 miljoen euro op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonnepanelenDelen haalt met crowdfunding in 1 dag 1 miljoen euro op

ZonnepanelenDelen haalt met crowdfunding in 1 dag 1 miljoen euro op

Particuliere investeerders hebben via crowdfunding in minder dan 24 uur tijd 1 miljoen euro geïnvesteerd in ZonnepanelenDelen. Via CrowdAboutNow leenden in totaal 206 investeerders samen 1 miljoen euro.

Samen met een investering van 2,2 miljoen door ING wil het financieringsplatform ZonnepanelenDelen met het  geld gaan opschalen en inzetten op softwareoplossingen.

4,5 procent rente
Om verder te kunnen groeien, trekt ZonnepanelenDelen nu zelf nieuwe financiering aan. Daarom verwelkomde het bedrijf ING begin april als nieuwe aandeelhouder. De bank investeerde 2,2 miljoen in het bedrijf en stelt bovendien 20 miljoen euro aan vreemd vermogen beschikbaar aan het financieringsplatform voor zonne-energieprojecten.

De particuliere investeerders die nu geld hebben gestoken in ZonnepanelenDelen ontvangen jaarlijks een rente van 4,5 procent over het uitstaande bedrag. De looptijd van de lening is 5 jaar. Met het nieuwe kapitaal zal ZonnepanelenDelen de financiering van zonneparken en -daken blijven faciliteren, maar daarnaast ook meer softwareoplossingen gaan aanbieden.

Groeimogelijkheden
Door de sterke toename van zonne-energie ziet ZonnepanelenDelen de komende tijd veel groeimogelijkheden. ‘Ons doel is om de energietransitie verder te versnellen door gebruik te maken van de kracht van technologie’, zegt oprichter Sven Pluut. ‘Onze droom is om zonne-energie voor iedereen zo bereikbaar mogelijk te maken.’

ZonnepanelenDelen werd in 2014 opgericht door Sven Pluut en Matthijs Olieman. Het Amsterdamse bedrijf richt zich op de financiering van zonneprojecten die op zoek zijn naar een bedrag tussen de 50.000 en de 2 miljoen euro. Naast de financiering biedt ZonnepanelenDelen software aan projecteigenaars en investeerders die inzicht geeft in de opbrengst van de zonneparken en -daken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!