Solar Magazine - Liveblog Solar Solutions dag 1 | Nieuwe omvormers en batterijen, maar ook tekorten het gesprek van de dag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liveblog Solar Solutions dag 1  | Nieuwe omvormers en batterijen, maar ook tekorten het gesprek van de dag
© Dé Duurzame Uitgeverij

Liveblog Solar Solutions dag 1 | Nieuwe omvormers en batterijen, maar ook tekorten het gesprek van de dag

De 2022-editie van de vakbeurs Solar Solutions is officieel gestart. 3 dagen lang staat Expo Haarlemmermeer volledig in het teken van zonne-energie en energieopslag. De redactie van Solar Magazine doet live verslag.

Op de beursvloer zijn net als andere jaren een groot aantal innovaties te zien.

Nieuwe connectorbehuizing
Zo heeft Viridian Solar, fabrikant van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, een speciale connectorenbehuizing gepresenteerd. Het product verhoogt de brandveiligheid van zonne-energiesystemen via een clamshell-behuizing rond de buitenkant van de MC4-connectoren.

Nieuwe omvormers
SMA toont op zijn stand de nieuwste omvormer van het bedrijf: de Sunny Tripower X. Het is de eerste omvormer met geïntegreerd systeembeheer voor slimme aansturing van het energiesysteem. De Sunny Tripower X is de opvolger van de Sunny Tripower TL-30 en maakt een flexibel systeemontwerp mogelijk voor commerciële zonnestroomsystemen.

Ook de Chinese fabrikant Growatt toont enkele nieuwe producten. Zo is het bedrijf gestart met de uitlevering van de MOD 3-10KTL3-XH. De omvormer is geschikt voor de toepassing van thuisbatterijen.

Oplopende tekorten
Het gesprek van de dag zijn niet alleen de nieuwe producten, maar ook de toenemende tekorten aan zonnepanelen en omvormers door de explosief stijgende vraag. Zonnepaneelfabrikanten worden geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen, zoals een tekort aan MC4-connectoren van Staübli, een gebrek aan silicium en de coronalockdown in de Chinese miljoenenstad Shanghai

NK Panelen Plaatsen in volle gang
Bij het NK Panelen Plaatsen draait het al lang niet meer alleen om snelheid, er is een heuse waslijst aan criteria. De teams van onder meer 365Zon en HR Techniek werkten zich tijdens een van deze wedstrijden in het zweet en probeerden daarbij zo goed mogelijk te voldoen aan de 16 punten waarop zij beoordeeld worden. Van dakrandbeveiliging tot het correct gebruik van gereedschap, het op de juiste wijze aanbrengen van connectoren en het kabelplan.

De winnaar van het NK, dat tot en met donderdag duurt, wint een opleidingscheque ter waarde van 1.000 euro.

De vakbeurs Solar Solutions duurt nog tot en met donderdag 14 april. Solar Magazine is te vinden op stand B9. Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative voor Nederland

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!