Solar Magazine - Growatt start uitlevering van nieuwe omvormer geschikt voor thuisbatterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Growatt start uitlevering van nieuwe omvormer geschikt voor thuisbatterijen
© Growatt

Growatt start uitlevering van nieuwe omvormer geschikt voor thuisbatterijen

De Chinese fabrikant Growatt is gestart met de uitlevering van de nieuwe omvormer voor zonnepanelen MOD 3-10KTL3-XH. De omvormer is geschikt voor de toepassing van thuisbatterijen.

Met de MOD 3-10KTL3-XH-serie wil Growatt voorzien in de groeiende behoefte op de Europese markt naar hybride omvormers die geschikt zijn voor energieopslagsystemen.

Flexibiliteit
‘De battery-readyfunctie van onze omvormers biedt gebruikers flexibiliteit doordat de omvormer nu functioneert voor een “standaard” zonnepaneelinstallatie die in een later stadium probleemloos kan worden geüpgraded naar een pv-systeem met een extra batterijpakket’,  vertelt Lisa Zhang, Global Marketing Director bij Growatt.

De MOD 3-10KTL3-XH-omvormer is ontworpen met geïntegreerde vlamboogdetectie (AFCI) en Type II SPD-overspanningsbeveiliging aan zowel AC- als DC-zijde. Bovendien kan de omvormer het zelfverbruik monitoren en is deze geschikt voor toepassing met zonnepanelen van hoge vermogens door de hoge ingangsstroom van 16 ampère. De omvormer kan bijvoorbeeld toegepast worden met de ARK XH-batterijen van Growatt. Deze batterijpakketten zijn gebaseerd op lithium-ijzerfosfaattechnologie, modulair opgebouwd en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en aangesloten op de omvormer.

Stijgende elektriciteitsprijzen
‘We zijn in de afgelopen periode getuige geweest van een snelgroeiende vraag naar opslagsystemen wereldwijd en in het bijzonder in Europa’, vervolgt Zhang. ‘Tegen de achtergrond van de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie en de stijgende elektriciteitsprijzen wint het installeren van een energieopslagsysteem snel aan populariteit. Binnenkort zullen we deze toekomstgerichte oplossing ook op de Australische markt brengen, waar ook een enorm potentieel voor energieopslag aanwezig is.’

Bekijk de nieuwe Growatt-omvormer 3-10KTL3-XH hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!