Solar Magazine - Investeringsmaatschappij Altor neemt belang in zonne-energiebedrijf Svea Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Investeringsmaatschappij Altor neemt belang in zonne-energiebedrijf Svea Solar
© Svea Solar

Investeringsmaatschappij Altor neemt belang in zonne-energiebedrijf Svea Solar

Svea Solar heeft nieuw kapitaal aangetrokken: investeringsmaatschappij Altor heeft een belang genomen in het zonne-energiebedrijf. Het opgehaalde kapitaal moet al dit jaar tot een verdubbeling van de omzet leiden.

Svea Solar​ is de grootste aanbieder van zonnepanelen in Zweden en stelt de op 2 na grootste aanbieder van Europa te zijn. Het bedrijf nam enkele jaren geleden van Solarcentury de consumententak over en werd daarmee ook in Nederland actief. De onderneming heeft vestigingen in Zweden, Duitsland, Spanje, België en Nederland.

Verdubbelen
Svea Solar wil dit jaar zowel de omzet als het aantal werknemers verdubbelen. De nieuwe investering van Altor richt zich op de kernactiviteiten van Svea Solar: zonne-energiesystemen en oplossingen voor energieoptimalisatie.

Vorig jaar bereikte het bedrijf zijn doelstelling van 100 miljoen euro omzet. Het plan is om dat bedrag in 2022 te verdubbelen. Momenteel heeft Svea Solar meer dan 700 werknemers, verspreid over 5 landen. De plannen zijn om in 2025 daar nog eens 5.000 werknemers aan toe te voegen.

80 procent van Europa
‘Het is belangrijker dan ooit om de toegang van Europa tot schone energie snel op te schalen’, stelt Svea Solar’s chief executive officer en medeoprichter Erik Martinson. ‘Niet alleen in het belang van het klimaat, maar ook om ervoor te zorgen dat Europa zelfvoorzienend wordt op energiegebied. Deze enorme bijdrage van een ervaren en betrokken investeerder als Altor stelt ons in staat om verder bij te dragen aan een duurzamer, veerkrachtiger en onafhankelijker energiesysteem. Voor ons is het essentieel dat Altor onze visie deelt van een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Waarin we mensen helpen om zo snel mogelijk zelfvoorzienend te zijn op het gebied van schone energie. We kijken er echt naar uit om nauw samen te werken met een investeerder van wereldklasse zoals Altor.’

De investering van Altor zal Svea Solar volgens Martinson helpen bij het realiseren van zijn doelstellingen om Europees marktleider te worden op het gebied van residentiële zonne-energie en om 80 procent van Europa te bestrijken in 2026.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!