logo
wvhj2023
© Svea Solar
© Svea Solar
31 maart 2022

Investeringsmaatschappij Altor neemt belang in zonne-energiebedrijf Svea Solar

Svea Solar heeft nieuw kapitaal aangetrokken: investeringsmaatschappij Altor heeft een belang genomen in het zonne-energiebedrijf. Het opgehaalde kapitaal moet al dit jaar tot een verdubbeling van de omzet leiden.

Svea Solar is de grootste aanbieder van zonnepanelen in Zweden en stelt de op 2 na grootste aanbieder van Europa te zijn. Het bedrijf nam enkele jaren geleden van Solarcentury de consumententak over en werd daarmee ook in Nederland actief. De onderneming heeft vestigingen in Zweden, Duitsland, Spanje, België en Nederland.

Verdubbelen
Svea Solar wil dit jaar zowel de omzet als het aantal werknemers verdubbelen. De nieuwe investering van Altor richt zich op de kernactiviteiten van Svea Solar: zonne-energiesystemen en oplossingen voor energieoptimalisatie.

Vorig jaar bereikte het bedrijf zijn doelstelling van 100 miljoen euro omzet. Het plan is om dat bedrag in 2022 te verdubbelen. Momenteel heeft Svea Solar meer dan 700 werknemers, verspreid over 5 landen. De plannen zijn om in 2025 daar nog eens 5.000 werknemers aan toe te voegen.

80 procent van Europa
‘Het is belangrijker dan ooit om de toegang van Europa tot schone energie snel op te schalen’, stelt Svea Solar’s chief executive officer en medeoprichter Erik Martinson. ‘Niet alleen in het belang van het klimaat, maar ook om ervoor te zorgen dat Europa zelfvoorzienend wordt op energiegebied. Deze enorme bijdrage van een ervaren en betrokken investeerder als Altor stelt ons in staat om verder bij te dragen aan een duurzamer, veerkrachtiger en onafhankelijker energiesysteem. Voor ons is het essentieel dat Altor onze visie deelt van een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Waarin we mensen helpen om zo snel mogelijk zelfvoorzienend te zijn op het gebied van schone energie. We kijken er echt naar uit om nauw samen te werken met een investeerder van wereldklasse zoals Altor.’

De investering van Altor zal Svea Solar volgens Martinson helpen bij het realiseren van zijn doelstellingen om Europees marktleider te worden op het gebied van residentiële zonne-energie en om 80 procent van Europa te bestrijken in 2026.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten