Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarcentury verkoopt consumententak, Zweeds Svea Solar breidt uit naar Nederland
© Solarcentury

Solarcentury verkoopt consumententak, Zweeds Svea Solar breidt uit naar Nederland

Zonne-energiebedrijf Svea Solar neemt Solarcentury’s consumententak voor zonnepanelen over. De Zweedse marktleider voor particuliere zonnedaken wordt daarmee actief voor IKEA en breidt uit naar Nederland.

Beide partijen stellen zich door de transactie beter te kunnen toespitsen op dat waar ze goed in zijn, Svea Solar op de consumentenmarkt voor zonnepanelen en Solarcentury op de ontwikkeling van zonneweiden.

40 werknemers maken overstap
De overname gaat in op 1 april 2020 en betekent voor Svea Solar een marktuitbreiding naar Nederland, België en Duitsland, in aanvulling op Spanje en thuismarkt Zweden. De 40 mensen die werkzaam zijn in de consumententak van Solarcentury – waarvan de meesten in Helmond gestationeerd zijn – gaan over naar Svea Solar.

Svea Solar neemt met deze overname ook Solarcentury’s langdurige partnerschap met Ingka Group over, waaronder 374 IKEA-vestigingen in 30 landen vallen. Het partnerschap gaat in de nieuwe constructie verder met het leveren van zonne-energiesystemen voor huishoudens. Svea Solar werkt in Zweden al samen met de Ingka Group voor de verkoop van zonnepanelen in de woonwarenhuizen van IKEA. De samenwerking in 3 nieuwe landen is dus een toevoeging aan het bestaande partnerschap van de 2 bedrijven. De overname door Svea Solar heeft geen consequenties voor garanties van bestaande klanten die bij Solarcentury zonnepanelen hebben gekocht.

Pijplijn van 5 gigawattpiek
Solarcentury combineert tot op heden zonnepanelen voor particuliere daken met het ontwikkelen van grote zonneweiden, en kan zich door deze verkoop volledig toeleggen op het uitbreiden van zijn internationale portfolio aan zonneweiden. De consumententak van Solarcentury besloeg minder dan 10 procent van de mondiale omzet van het bedrijf in het afgelopen boekjaar en was daarmee een relatief klein onderdeel van het concern. Grootschalige zonne-energieprojecten zijn de hoofdmoot van de omzet, waarbij er 5 gigawattpiek aan projecten in de pijplijn zitten voor Europa, Latijns-Amerika en Afrika.

Frans van den Heuvel, chief executive officer van Solarcentury, over de strategische beslissing: ‘Solarcentury levert al zonnepanelen aan particulieren sinds zijn oprichting meer dan 20 jaar geleden. Door de uitbreiding van onze grootschalige projecten in de afgelopen jaren is het tijd om de consumententak over te doen naar een eigenaar die gaat investeren in groei voor de lange termijn. Svea Solar is toegespitst op huishoudens en heeft een uitmuntende reputatie als het gaat om innovatie en klantgerichte service. Daarmee zijn zij de ideale partij om onze consumentenbusiness over te nemen en verder te brengen.’

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!