Solar Magazine - Definitief geen doorstart voor failliete fabrikant van achterwand zonnepanelen Coolback
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Definitief geen doorstart voor failliete fabrikant van achterwand zonnepanelen Coolback
© Coolback

Definitief geen doorstart voor failliete fabrikant van achterwand zonnepanelen Coolback

Er komt definitief geen doorstart voor Coolback. De curator van de failliete fabrikant van achterwanden voor zonnepanelen berust in het feit dat de verkoop van het geheel niet doorgaat.

‘Er zal geen doorstart plaatsvinden’, schrijft curator Hans Silvius van DeHaan Advocaten en Notarissen in zijn nieuwste faillissementsverslag.

Bedrijfsmiddelen en voorraad
​Hij meldt dat de bedrijfsmiddelen en voorraad inmiddels onderhands zijn verkocht, behoudens de zaken die zich in China bevinden. De verkochte grondstoffen in Nederland zijn in hoofdzaak aluminium. Dit heeft een opbrengst opgeleverd van 35.805,97 euro exclusief btw. De bedrijfsmiddelen hebben nog eens 16.078,51 euro exclusief btw opgeleverd.

De verkoop van de grondstoffen en assemblagemachine in China verloopt echter moeizaam. De curator houdt er inmiddels rekening mee dat de verkoop niet zal lukken.

Vordering oud-werknemers
De curator heeft relaties van Coolback gevraagd hem behulpzaam te zijn bij de verkoop van de assemblagemachine. Tot heden is dat zonder resultaat. ‘Complicaties vormen het feit dat de laatste termijn van de koopsom onbetaald is gebleven en de Chinese douane invoerrechten claimt’, aldus de curator. ‘In dit kader is onder meer geprobeerd de machine naar Nederland te verschepen. De mogelijke opbrengst in Nederland weegt niet op tegen de kosten van transport, afwikkelingskosten voor de Chinese douane, invoerrechten en claims van de fabrikant.’

Naast de Belastingdienst en het UWV hebben 5 oud-werknemers een vordering van 133.014,82 euro ingediend bij de curator. Tot op heden zijn 25 concurrente crediteuren vorderingen ingediend voor een totaalbedrag van ruim 2,6 miljoen euro. De curator verwacht enkel de boedelcrediteuren (gedeeltelijk) te kunnen voldoen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!