Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Producent van rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Coolback failliet
© Coolback

Producent van rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Coolback failliet

De rechtbank Noord-Nederland heeft Coolback Company, dat rendementsverhogende achterwanden voor zonnepanelen maakt, failliet verklaard. Ook voor de gelieerde holding Optixolar is het faillissement uitgesproken.

De rechtbank heeft Hans Silvius van DeHaan Advocaten en Notarissen als curator aangesteld. Over de mogelijkheden van een doorstart is nog geen informatie bekend.

Productie in Zuidbroek
2 jaar geleden sprak Coolback tegenover de redactie van Solar Magazine nog uit ‘rekening te houden met een opschaling van de productiecapaciteit naar gigawattniveau op korte termijn’. Het bedrijf met een productielocatie in Zuidbroek focuste zich op productlancering via grote Chinese fabrikanten van zonnepanelen.

De achterwand voor zonnepanelen van Coolback is een combinatie van een koelribbenstructuur en een dragende constructie. De opbrengstverbetering door koeling lijkt gering – 3,5 tot 5 procent en in extreem warme regio’s loopt dat op tot 10 procent – maar volgens Coolback maakt dit zeker voor investeerders in zonneparken een aantrekkelijk verschil.

Investering NOM
Vorig jaar zomer werd de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) nog aangetrokken als investeerder. De NOM investeerde als medeaandeelhouder sinds vorig jaar in het commercieel vermarkten van het product en uitbreiden van de productiecapaciteit in Zuidbroek. ‘Die locatie heeft goede logistieke verbindingen per weg en spoor, waarmee we als Noord-Nederland aanhaken bij de “nieuwe zijderoute” naar China’, aldus investmentmanager Ruud van Dijk van de NOM vorig jaar bij het bekendmaken van de investering.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!