Solar Magazine - Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s
© Agem

Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s

Agem, Kuster Energy en Amperapark hebben de handen ineengeslagen om samen zonnelaadstations te gaan bouwen in de Achterhoek. Deze combineren overdekt parkeren met zonnepanelen.

Op deze locaties kan tijdens het overdekt parkeren een elektrische auto opgeladen worden door opwekking van zonne-energie direct óp de parkeerplaats.

Stroomnet
De door Amperapark ontwikkelde zonnelaadstations bieden de mogelijkheid om tijdens het parkeren een elektrische auto te laden met zonne-energie. De energie wordt opgewekt door de zonnepanelen direct boven op de zonnelaadstations. Agem zorgt als energieleverancier voor de Achterhoek voor het transport via het stroomnet en Kuster Energy zorgt voor de benodigde laadinfrastructuur.

Beoogde locaties
De locaties worden voorzien van snelladers, waarmee de accu van een elektrische auto binnen 30 minuten tot 80 procent kan worden opgeladen.

Beoogde locaties voor de zonnelaadstations zijn in de omgeving van stations en semiopenbare locaties waar behoefte is aan parkeren en laden. Maar er is ook vraag vanuit private partijen zoals horeca en recreatiegelegenheden. Het eerste concrete resultaat van de samenwerking zal een zonnelaadstation bij Kuster Energy in Groenlo worden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!