Solar Magazine - Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s
© Agem

Agem, Kuster Energy en Amperapark gaan in Achterhoek zonnecarports plaatsen voor elektrische auto’s

Agem, Kuster Energy en Amperapark hebben de handen ineengeslagen om samen zonnelaadstations te gaan bouwen in de Achterhoek. Deze combineren overdekt parkeren met zonnepanelen.

Op deze locaties kan tijdens het overdekt parkeren een elektrische auto opgeladen worden door opwekking van zonne-energie direct óp de parkeerplaats.

Stroomnet
De door Amperapark ontwikkelde zonnelaadstations bieden de mogelijkheid om tijdens het parkeren een elektrische auto te laden met zonne-energie. De energie wordt opgewekt door de zonnepanelen direct boven op de zonnelaadstations. Agem zorgt als energieleverancier voor de Achterhoek voor het transport via het stroomnet en Kuster Energy zorgt voor de benodigde laadinfrastructuur.

Beoogde locaties
De locaties worden voorzien van snelladers, waarmee de accu van een elektrische auto binnen 30 minuten tot 80 procent kan worden opgeladen.

Beoogde locaties voor de zonnelaadstations zijn in de omgeving van stations en semiopenbare locaties waar behoefte is aan parkeren en laden. Maar er is ook vraag vanuit private partijen zoals horeca en recreatiegelegenheden. Het eerste concrete resultaat van de samenwerking zal een zonnelaadstation bij Kuster Energy in Groenlo worden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!