Solar Magazine - Motie GroenLinks en PvdA om Energiewet snel naar de Tweede Kamer te sturen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie GroenLinks en PvdA om Energiewet snel naar de Tweede Kamer te sturen

Motie GroenLinks en PvdA om Energiewet snel naar de Tweede Kamer te sturen

Tom van der Lee (GroenLinks) en Joris Thijssen (PvdA) hebben in de Tweede Kamer een motie ingediend waarmee zij minister Blok verzoeken om de Energiewet zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer te sturen.

Afgelopen maart nog raadde het Adviescollege toetsing regeldruk toenmalig minister Van ’t Wout af om het wetsvoorstel voor de nieuwe Energiewet – die de Gaswet en Elektriciteitswet 1998 vervangt – in de Tweede Kamer in te dienen. Het wetsvoorstel zou onvoldoende uitgewerkt zijn.

Vol stroomnet
Sindsdien is het angstvallig stil rond de invoering van de Energiewet en wil het demissionaire kabinet de invoering overlaten aan het nieuwe kabinet. Tot ongenoegen van Van der Lee en Thijssen wordt het wetsvoorstel pas in 2022 naar de Tweede Kamer gestuurd. Van der Lee en Thijssen achten het belang van snellere invoering van de wet echter groot. Dit om onder meer de problemen met het overvolle stroomnet op te lossen.

Daarom hebben zij nu een motie ingediend. De tekst van die motie luidt als volgt: ‘constaterende dat er grote problemen zijn rondom de netcapaciteit en dit een obstakel is voor de energietransitie, verzoekt de regering, de Energiewet die dient ter uitvoering van het Klimaatakkoord spoedig naar de Kamer te sturen, verzoekt de regering regulier met een verzamelwet klimaat en energie te komen, waarin praktische en technische knelpunten in de verschillende wetten omtrent energiebeleid verholpen kunnen worden, waarmee de wetgeving zo flexibel mogelijk blijft om de energietransitie te faciliteren, en gaat over tot de orde van de dag.’

De Tweede Kamer stemt komende week over de motie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!