logo
wvhj2023
© Henk Hulshof | Dreamstime.com
© Henk Hulshof | Dreamstime.com
12 februari 2021

Consultatie Energiewet afgerond: tientallen negatieve en positieve reacties van brancheorganisaties

De internetconsultatie op het wetsvoorstel van de Energiewet die de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 vervangt, is afgerond. 62 organisaties en personen hebben een zienswijze ingediend op het wetsvoorstel.

De nieuwe wet biedt verder naar verwachting meer mogelijkheden om congestie op het elektriciteitsnet structureel te kunnen verminderen, waardoor er op termijn meer ruimte ontstaat voor het aanbod van windparken, zonneparken en zonnedaken. Het wetsvoorstel bevat wijzigingen die voortvloeien uit zowel de implementatie van Europese regelgeving als nationale beleidsvoornemens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

2022 in werking
Nu de consultatie is afgerond, wordt de door het ministerie voorgestelde wet onder meer nog in de Tweede Kamer besproken waarna definitieve besluitvorming moet plaatsvinden om de wet in 2022 in werking te kunnen laten treden.

Reacties op een rij
De internetconsultatie heeft tientallen positieve en negatieve reacties opgeleverd. De reacties komen uit tal van hoeken: van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), de koepel van energiebedrijven Energie-Nederland, Holland Solar, Netbeheer Nederland, Vereniging Eigen Huis tot actieve burgers.

De redactie van Solar Magazine heeft de verschillende zienswijzen die belangenorganisaties hebben ingediend naar aanleiding van de internetconsultatie over de Energiewet op een rij gezet:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten