Solar Magazine - Consultatie Energiewet afgerond: tientallen negatieve en positieve reacties van brancheorganisaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consultatie Energiewet afgerond: tientallen negatieve en positieve reacties van brancheorganisaties
© Henk Hulshof | Dreamstime.com

Consultatie Energiewet afgerond: tientallen negatieve en positieve reacties van brancheorganisaties

De internetconsultatie op het wetsvoorstel van de Energiewet die de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 vervangt, is afgerond. 62 organisaties en personen hebben een zienswijze ingediend op het wetsvoorstel.

De nieuwe wet biedt verder naar verwachting meer mogelijkheden om congestie op het elektriciteitsnet structureel te kunnen verminderen, waardoor er op termijn meer ruimte ontstaat voor het aanbod van windparken, zonneparken en zonnedaken. Het wetsvoorstel bevat wijzigingen die voortvloeien uit zowel de implementatie van Europese regelgeving als nationale beleidsvoornemens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

2022 in werking
Nu de consultatie is afgerond, wordt de door het ministerie voorgestelde wet onder meer nog in de Tweede Kamer besproken waarna definitieve besluitvorming moet plaatsvinden om de wet in 2022 in werking te kunnen laten treden.

Reacties op een rij
De internetconsultatie heeft tientallen positieve en negatieve reacties opgeleverd. De reacties komen uit tal van hoeken: van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), de koepel van energiebedrijven Energie-Nederland, Holland Solar, Netbeheer Nederland, Vereniging Eigen Huis tot actieve burgers.

​De redactie van Solar Magazine heeft de verschillende zienswijzen die belangenorganisaties hebben ingediend naar aanleiding van de internetconsultatie over de Energiewet op een rij gezet:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!