Solar Magazine - Nieuwe acquisitie Esdec Solar Group: montagesysteemfabrikant voor zonnepanelen Solarstell overgenomen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe acquisitie Esdec Solar Group: montagesysteemfabrikant voor zonnepanelen Solarstell overgenomen

Nieuwe acquisitie Esdec Solar Group: montagesysteemfabrikant voor zonnepanelen Solarstell overgenomen

Esdec Solar Group uit Deventer heeft de Nederlandse fabrikant van montagesystemen voor zonnepanelen Solarstell overgenomen. De Zwolse onderneming met 48 medewerkers is sinds 2014 actief in de zonne-energiesector.

In die relatief korte tijd heeft Solarstell zich met een sterke focus op de installateur verzekerd van een groeiend klantenbestand.

Eigen productlijn
Solarstell wordt onderdeel van de groep in Nederland waartoe ook Esdec en Solar Construct Nederland behoren en zal vanuit Zwolle onder eigen naam blijven opereren.

‘In de afgelopen jaren hebben we als relatief kleine organisatie al flinke stappen kunnen maken’, vertellen Albert Assen en Jacques Smeer, de directie van Solarstell. ‘De bundeling van krachten met de partijen binnen de Esdec Solar Group biedt de mogelijkheid om – door gebruik te maken van gedeelde sterke R&D, financiële ondersteuning en schaalvoordelen – onze groeiambities verder te verwezenlijken. Tevens bevordert het onze innovatiekracht. Met behoud van onze uitvoerende teams, een eigen unieke productlijn, go-to-marketstrategie en verkoopkanalen, kunnen we optimaal gebruikmaken van de synergievoordelen. We kijken ernaar uit om als onderdeel van de Esdec Solar Group verder te groeien.’

Groeiambities
Stijn Vos, chief executive officer van Esdec Solar Group, voegt toe: ‘De focus van Solarstell, waarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel staan, sluit naadloos aan op onze kijk op dienstverlening. De overname van Solarstell draagt bij aan Esdec Solar Group’s verdere invulling van de groeiambities, waarbij we tegelijkertijd ons marktaandeel in de Benelux vergroten. Ik ben erg onder de indruk van de kennis en kunde die Solarstell op het gebied van marktbewerking, innovatie en productontwikkeling laat zien en kijk ernaar uit om samen met het team van Solarstell onze propositie te verbreden.’

Op overnamepad
Met de toevoeging van Solarstell bestaat de Esdec Solar Group (ESG) inmiddels uit 8 bedrijven die alle fabrikant van montagesystemen zijn. Het wereldwijd vermogen aan zonnepanelen dat met deze montagesystemen op daken geïnstalleerd is, is in 2020 met 3,2 gigawattpiek toegenomen.

In november 2018 deed Esdec Solar Group zijn eerste acquisitie met de overname van het Amerikaanse EcoFasten. Een jaar later werden IronRidge en Quick Mount PV overgenomen. Onlangs werd met PanelClaw een vierde Amerikaanse montagesysteemfabrikant aangekocht en het marktleiderschap in de Verenigde Staten verder uitgebouwd.

Ook in Nederland is de bedrijvengroep al jarenlang marktleider via Esdec; het merk waar in 2004 alles mee begon. Met Solar Construct Nederland kwam daar afgelopen december al een tweede merk bij en nu dus een derde merk, want Solarstell blijft als zelfstandige entiteit opereren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!