Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Esdec marktleider in Amerika na overname IronRidge en Quick Mount PV
© Esdec

Esdec marktleider in Amerika na overname IronRidge en Quick Mount PV

Esdec Solar Group – fabrikant van gebouwgebonden montagesystemen voor zonnepanelen – heeft het Amerikaanse IronRidge en Quick Mount PV overgenomen en is nu marktleider in de Verenigde Staten.

Beide bedrijven die overgenomen zijn, ontwerpen en produceren montagesystemen voor zonnepanelen. Samen met het Amerikaanse Esdec-bedrijf EcoFasten – EcoFasten werd door Esdec in november 2018 overgenomen – wordt Esdec Solar Group door de overname in één klap marktleider in de VS en vertegenwoordigt nu ruim 60 procent van de markt. De totale combinatie heeft een jaarlijkse omzet van ruim 250 miljoen Amerikaanse dollar.

Afzonderlijke entiteiten
Stijn Vos, chief executive officer van Esdec, over de overname: ‘De bundeling van krachten biedt naast enkele schaalvoordelen de mogelijkheid nog intensiever te kunnen investeren in Research en Development (R&D). Dit bevordert innovatie en groei. Beide overgenomen bedrijven behouden hun huidige structuur en blijven als afzonderlijke entiteiten opereren met hun eigen productlijnen, go-to-marketstrategieën en verkoopkanalen.’

Esdec levert op zijn beurt sinds 2004 montagesystemen voor zonnepanelen op platte en schuine daken. Met ruim 15 jaar ervaring en een gezamenlijke installatie van meer dan 7 gigawattpiek op hun systemen, is de Esdec Solar Group wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van gebouwgebonden pv-systemen. De groeistrategie van Esdec is gericht op zowel organische expansie als groei middels acquisities, en heeft ertoe geleid dat Esdec een dominante speler is geworden in verschillende landen en werelddelen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!