Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe functie ontwerpsoftware Solar Monkey: mogelijkheid om batterij toe te voegen aan zonnepanelen

Nieuwe functie ontwerpsoftware Solar Monkey: mogelijkheid om batterij toe te voegen aan zonnepanelen

Solar Monkey heeft een nieuwe functie voor zijn ontwerpsoftware aangekondigd. Binnenkort wordt het mogelijk om bij het intekenen van een nieuw zonnepanelensysteem ook direct een batterij toe te voegen.

Door het toevoegen van een thuisbatterij aan een zonnepanelensysteem kan de overtollige zonne-energie die niet direct zelf verbruikt wordt lokaal opgeslagen worden. Hierdoor kan deze energie op een later moment gebruikt worden wanneer de zonnepanelen minder opwekken, wat betekent dat een huishouden minder stroom hoeft in te kopen bij zijn energiebedrijf. Daarmee wordt ook het stroomnet ontlast.

Degradatie
‘Met het oog op de verdwijnende salderingsregeling en de verwachte stijging in energieprijzen wordt het voor installateurs en consumenten zeer aantrekkelijk om voor een batterij te kiezen’, aldus het bedrijf. ‘Nu de stap te maken en een batterij aansluiten op het zonnepanelensysteem zal ervoor zorgen dat het huishouden een van de voorlopers wordt in Nederland. Wij zullen het binnenkort al mogelijk maken om bij het intekenen van een nieuw systeem ook direct een batterij toe te voegen. Dit is een kwestie van een paar klikken en daarbij wordt automatisch de opbrengst, het gebruik per uur en de degradatie van de batterij berekend.’

Alle batterijmerken
Alle bekende batterijmerken zijn volgens het bedrijf verwerkt in de ontwerpsoftware waardoor er geen berekeningen meer nodig zijn. Installateurs kunnen de offerte door klanten online laten accepteren. Bovendien is die offerte afgestemd op de huisstijl van het installatiebedrijf.

Solar Monkey onthulde eerder dit jaar al een nieuwe oplossing voor het monitoren van zonnepaneelsystemen. In een online-dashboard kunnen installateurs de prestaties van al hun systemen monitoren, ongeacht het type omvormer.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!