Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China maakt bezwaar tegen uitspraak WTO over importheffing op zonnepanelen
© JinkoSolar

China maakt bezwaar tegen uitspraak WTO over importheffing op zonnepanelen

China heeft bij de Wereldhandelsorganisatie WTO bezwaar aangetekend tegen een uitspraak van het geschillenpanel. Dat stelt dat Amerika terecht importheffingen heeft ingevoerd op Chinese zonnecellen en zonnepanelen.

Alle Chinese argumenten werden door het Dispute Settlement Body (DSB) van tafel geveegd.

Tweede oordeel
China diende voor het eerst in de zomer van 2018 een officiële klacht in bij wereldhandelsorganisatie WTO in verband met de importheffingen van Amerika op zonnepanelen uit China.

Vorig jaar werd de WTO voor een tweede keer verzocht om een oordeel te vellen over importheffingen, ditmaal over de Amerikaanse importtarieven op Chinese zonnecellen. De WTO riep vervolgens een speciaal orgaan in het leven dat China in het ongelijk stelde.

Regels schenden
China is nog altijd van mening dat de Amerikaanse maatregel, in de vorm van een importheffing op de invoer van zonnecellen en een verhoging van de rechten op de invoer van zonnepanelen, de WTO-regels schendt.

In het officiële document waarin China zijn beroep heeft bekendgemaakt, stelt het land het te betreuren dat er momenteel geen commissie van de beroepsinstantie kan worden opgericht om het beroep op korte termijn te behandelen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Accountmanager O&M

32-40 uur - Den Bosch
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!