Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ever Given en containers met zonnepanelen arriveren 28 juli in haven van Rotterdam
© Edwin Muller | Dreamstime.com

Ever Given en containers met zonnepanelen arriveren 28 juli in haven van Rotterdam

De Ever Given, het schip dat afgelopen maart het Suezkanaal blokkeerde, komt na maandenlange juridische strijd op 28 juli aan in de haven van Rotterdam. Op het schip bevinden zich ook containers met zonnepanelen.

Dit nadat kanaalbeheerder Suez Canal Authority (SCA) half april beslag legde op het containerschip. Shoe Kisen, eigenaar van containerschip Ever Given dat het Suezkanaal blokkeerde, riep eerder al averij-grosse in. Daarmee poogt de rederij de kosten van de blokkade mede te laten betalen door de ladingeigenaren.

Ruim 20.000 containers
Op het schip bevinden zich ruim 20.000 containers met zonnepanelen, waaronder van PVO International dat eerder al de ambitie uitsprak om de containers zo snel mogelijk naar Rotterdam te willen halen. Dat dit uiteindelijk maanden op zich heeft laten wachten, is grotendeels te wijten aan het uitblijven van een akkoord over de schade van 900 miljoen Amerikaanse dollar die SCA vergoed wilde zien. Uiteindelijk verlaagde de SCA de schadeclaim naar 500 miljoen Amerikaanse dollar. De hoogte van de uiteindelijke schadevergoeding is niet bekendgemaakt.

De Ever Given arriveert naar verwachting woensdag 28 juli in de loop van de middag bij ECT Delta terminal (zuidzijde) in de Rotterdamse haven. De verwachte aankomsttijd is 15.00 uur, maar kan nog gewijzigd worden. De verwachting is dat het schip tot begin augustus in de Rotterdamse haven blijft en daarna vertrekt naar Felixstowe.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Junior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Magazijnmedewerker (m/v) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!