Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Team Twente start inzamelingsactie voor nieuwe zonneauto
© Solar Team Twente

Solar Team Twente start inzamelingsactie voor nieuwe zonneauto

Solar Team Twente is een inzamelingsactie gestart voor de nieuwe zonneauto waarmee in oktober in Marokko een race gereden wordt tegen Europese topteams. Het studententeam hoopt 12.500 euro op te halen.

Dat geld van de Power Our Panel-actie wil het team inzetten voor de ontwikkeling en verbetering van het zonnepaneel van de auto.

WK afgelast
Het doel van het studententeam is om de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen, die normaal gesproken op de proef wordt gesteld in een 3.000-kilometerlange race door Australië. De 19 studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente zetten 1,5 jaar hun studie opzij om zich volledig in te zetten op hun droom: het winnen van het WK in Australië. Dit jaar werd deze tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge afgelast, dus er leek grotendeels een streep door de droom van de studenten te gaan. Desondanks zat het team niet bij de pakken neer en initieerden de studenten met andere teams een alternatieve race in Marokko, die in oktober plaatsvindt.

Scherpe pijl
De studenten hopen in Marokko met de beste auto aan de start van de race te staan.

In maart heeft het team de eerste tekeningen van de nieuwe zonneauto ‘RED Horizon’ prijsgegeven. De auto krijgt voor het eerst de vorm van een scherpe pijl. Opvallend is ook het aantal wielen: slechts 3.

In juli presenteert het team de nieuwe auto. Voor de studenten is dit een grote mijlpaal die altijd groots gevierd wordt, maar wegens het coronavirus moet de opzet van de presentatie op de schop. Veel wil het team nog niet kwijt over de onthulling: ‘We hopen voor een digitaal spektakel te zorgen.’

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

32-40 uur - Nijmegen, 6546 BE, 1224C
ProfiNRG zoekt:

Medewerker Finance

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!