Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Team Eindhoven presenteert nieuwe zonneauto: SHOW is huis op wielen

Solar Team Eindhoven presenteert nieuwe zonneauto: SHOW is huis op wielen

Solar Team Eindhoven heeft zijn nieuwste zonneauto gepresenteerd: SHOW. SHOW staat voor Self-sustaining House On Wheels: een mobiel huis op zonne-energie om te wonen en werken, maar dat ook dienstdoet als auto.

SHOW wekt genoeg zonne-energie op om te rijden, douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.

'SHOW is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur', vertelt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven. 'Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem. SHOW geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt.'

Het initiële doel van Solar Team Eindhoven was om een consumentenauto op zonne-energie te ontwikkelen. De prijswinnende Stella’s zijn inspiratie geweest voor Lightyear One, de eerste Nederlandse zonneauto voor de consumentenmarkt. Hiermee is dit eerste doel bereikt. Met SHOW wil het team nu de energie- en mobiliteitsindustrie uitdagen om de energietransitie te versnellen. Daarvoor zoeken ze nog sponsors.

Inspireren
Solar Team Eindhoven is een team van 22 enthousiaste en gedreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Zij zetten 1,5 jaar lang hun studie opzij om een voertuig te bouwen dat volledig rijdt op de energie van de zon. Zij werken onafhankelijk van de universiteit en de markt, dit betekent dat ze volledig vrij zijn in wat ze doen. Hierdoor kunnen ze snel innoveren in een korte tijd en kunnen ze 5 tot 10 jaar op de markt vooruitlopen. Door het creëren van innovatieve, energie-efficiënte zonnevoertuigen, gaat Solar Team Eindhoven de huidige markt en maatschappij inspireren om de transitie naar een duurzame toekomst - in zowel mobiliteit als energie - te versnellen.

Sinds 2012 werkt Solar Team Eindhoven aan de meest efficiënte en innovatieve gezinsauto's op zonne-energie. In 2013 presenteerden ze Stella: 's werelds eerste vierzitter op zonne-energie. Met Stella hebben ze laten zien dat zonneauto's veel dichter bij de werkelijkheid staan ​​dan men voorheen dacht. Stella Lux, Stella Vie en Stella Era volgden respectievelijk in 2015, 2017 en 2019. Met de Stella-familie hebben ze bewezen dat het mogelijk is om een ​​gezinsauto te maken die enkel en alleen rijdt op de energie van de zon.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!