Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar claimt  wereldrecord met monokristallijne zonnecel van 24,79 procent
© JinkoSolar

JinkoSolar claimt wereldrecord met monokristallijne zonnecel van 24,79 procent

De Chinese pv-fabrikant JinkoSolar meldt een wereldrecord te hebben bereikt door de ontwikkeling van een n-type monokristallijne siliciumzonnecel met een efficiëntie van 24,79 procent.

Het onderzoeksresultaat is bevestigd door het Institute for Solar Energy Research in Hamelin (ISFH) uit Duitsland.

267,72 vierkante centimeter
De R&D-teams van experts van JinkoSolar op het gebied van siliciumwafers, zonnecellen en zonnepanelen hebben de afgelopen jaren diverse wereldrecords gevestigd met hoogrendement zonnecellen en zonnepanelen.

Om het nieuwe record te bereiken voor de zonnecel met een afmeting van 267,72 vierkante centimeter heeft de fabrikant gebruikgemaakt van een groot aantal verschillende geavanceerde technieken. Van passiverende contacttechnologieën, tot een geavanceerd diffusiesysteem, oppervlaktepassivering en anti-reflectietechnologieën. De recordbrekende monokristallijne siliciumzonnecel zal geleidelijk worden toegepast voor productiedoeleinden.

Jin Hao, chief technology officer van JinkoSolar, in een toelichting: ‘We zijn erg trots om het wereldrecord te breken met dit geavanceerde n-type zonnecel met een groot oppervlak. Deze innovatieve zonneceltechnologie heeft ook het wereldrecord voor de efficiëntie van zonnepanelen in handen. We zullen constant investeren in het upgraden van technologieën om massaproductie te bereiken.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!