Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors gaat zonne-energietechnologie toepassen bij elektrische transporter van MAN

Sono Motors gaat zonne-energietechnologie toepassen bij elektrische transporter van MAN

Sono Motors en MAN hebben een intentieverklaring getekend. De bedrijven gaan de technische en economische haalbaarheid onderzoeken van de integratie van solar-technologie in MAN’s eTGE elektrische transporter.

Sono Motors meldde vorige maand al meer dan 13.000 individuele reserveringen en betalingen te hebben ontvangen voor zijn elektrische zonneauto Sion.

3 toepassingen
De zonne-energietechnologie van die auto wordt nu dus ook mogelijk toegepast bij MAN Truck & Bus. ‘Onze Sono Solar-technologie biedt een lichtgewicht en aanpasbaar platform dat ideaal is voor lichte bedrijfsvoertuigen zoals die van MAN’, stelt Jona Christians, medeoprichter en chief executive officer van Sono Motors.

3 toepassingen zullen worden uitgerust met Sono Solar-technologie en onderzocht door de bedrijven: de gesloten bestelwagen MAN eTGE, de MAN eTGE-combi met airconditioning op het dak en de MAN eTGE met koelsysteem. Bij alle 3 de concepten ligt de focus ofwel op te realiseren extra actieradius, ofwel op een zelfvoorzienende voorziening van bijvoorbeeld het airconditioningsysteem via de opgewekte zonne-energie.

Vipv
De voertuiggeïntegreerde pv-oplossingen (vipv) zijn niet bedoeld om bestaande energieopslagsystemen zoals batterijen of brandstofcellen te vervangen, maar om de energiebehoefte en het aantal benodigde laadmomenten te verminderen, waardoor de actieradius wordt vergroot.

Dennis Affeld, Senior Vice President & Head of Sales Truck & Van bij MAN Truck & Bus, hierover: ‘We zullen onze gezamenlijke knowhow en expertise bundelen om verschillende prototypes te testen met vipv-technologie. Het doel is om erachter te komen hoeveel energie er in de loop van het jaar uit pv-technologie kan worden gewonnen. Aan de hand van dit inzicht kunnen we vervolgens beoordelen of de technologie loont voor onze klanten.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Business Development Manager Zonneparken

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!