Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors onthult nieuw prototype van elektrische zonneauto
© Sono Motors

Sono Motors onthult nieuw prototype van elektrische zonneauto

De Duitse fabrikant Sono Motors heeft op de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES), een nieuw prototype van zijn elektrische zonneauto Sion gepresenteerd.

De geïntegreerde zonnecellen voor de auto worden geproduceerd in samenwerking met de Finse fabrikant van zonnepanelen Valoe. Sono Motors haalde vorig jaar met succes 50 miljoen euro kapitaal op en stelde in 2021 te willen starten met de productie van de zonneauto Sion.

Goedkoper en lichter
‘We hebben een manier gevonden om duurzame, gratis stroom te leveren voor verschillende transporttoepassingen door het traditionele “lakwerk”-proces te vervangen door geïntegreerde zonne-energietechnologie. Hoewel de Sono Solar Technology goedkoper, lichter en veel efficiënter is dan conventionele, op glas gebaseerde zonnecellen, ben ik het meest enthousiast over de mogelijke toepassingen die zullen ontstaan ​​dankzij de ongekende flexibiliteit’, aldus Jona Christians, medeoprichter en chief executive officer van Sono Motors.

Nieuwe onderdelen
Maar wat is er veranderd aan het volgende generatie prototype van de zonneauto Sion? Naast de succesvolle implementatie van de in serieproductie beoogde elektrische aandrijfeenheid, het chassis en de MPPT Central Unit (MCU), heeft Sono Motors zonnepanelen geplaatst op alle rechte en gebogen buitendelen van het voertuig.

De fabrikant heeft verder een stap voorwaarts gemaakt in de ontwikkeling van de Sono-app en het infotainment. De in de auto ingebouwde regeleenheden communiceren nu met de app en het infotainmentsysteem. Bijvoorbeeld bij het live volgen van de zonne-energieproductie, keyless entry, het openen van de laadklep, regeling van de cabinetemperatuur en het omgevingslicht.

De presentatie van het nieuwe prototype is in onderstaande video te bekijken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!