Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors ontvangt 13.000 reserveringen voor elektrische zonneauto Sion

Sono Motors ontvangt 13.000 reserveringen voor elektrische zonneauto Sion

Sono Motors meldt meer dan 13.000 individuele reserveringen en betalingen te hebben ontvangen voor zijn elektrische zonneauto Sion. Het aantal reserveringen komt neer op een omzet van 278 miljoen euro.

Pre-orders van de Sion worden nog steeds voornamelijk geplaatst in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar het bedrijf registreert ook steeds meer aantallen uit landen als Italië, Spanje, Portugal, Finland en Mauritius. Ook uit Nederland zijn tientallen bestellingen ontvangen.

Wind in de rug
‘13.000 reserveringen is een duidelijk teken voor ons, maar ook voor de hele auto-industrie’, stelt Jona Christians, chief executive officer en medeoprichter van Sono Motors. ‘Dit aantal benadrukt de behoefte van mensen aan schone en betaalbare mobiliteitsoplossingen. Het geeft ons ook de wind in de rug om de Sion zo snel mogelijk op de weg te krijgen.’

Productiestart in 2023
Na de geplande start van de productie in 2023 – die aanvankelijk voor dit jaar gepland stond – en de verhoging naar de maximale productiecapaciteit in hetzelfde jaar, is het bedrijf van plan om 43.000 voertuigen per jaar te produceren in een 2-ploegendienst, in samenwerking met contractfabrikant NEVS.

Het totale productievolume zal naar verwachting 257.000 voertuigen bedragen over een periode van 7 jaar. De voormalige SAAB-fabriek in Trollhättan, Zweden, zal dienen als productiefaciliteit.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Medior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!