Solar Magazine - Sono Motors rondt crowdfunding van 50 miljoen euro af, productie zonneauto van start in 2021
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors rondt crowdfunding van 50 miljoen euro af, productie zonneauto van start in 2021
© Sono Motors

Sono Motors rondt crowdfunding van 50 miljoen euro af, productie zonneauto van start in 2021

Sono Motors heeft met succes 50 miljoen euro kapitaal opgehaald via crowdfunding. Daarmee is de toekomst van het bedrijf veiliggesteld en kan de productie van de zonneauto Sion van start.

Sono Motors presenteerde afgelopen september het interieur van zijn elektrische zonneauto Sion. De serieproductie zou in de tweede helft van dit jaar moeten starten, met een productie van in totaal 260.000 voertuigen, maar vermoedelijk vinden de eerste leveringen nu pas plaats in september 2021. Sono Motors maakte afgelopen april al bekend zijn elektrische zonneauto Sion te gaan produceren in de oude fabriek van Saab in Trollhättan in Zweden.

1 dag te gaan
De voorbije periode kwam het bedrijf echter in de problemen toen in december duidelijk werd dat het crowdfundingsdoel van 50 miljoen euro in eerste aanzet niet werd gehaald. Tot en met december werd namelijk 'slechts' 32 miljoen euro opgehaald.

Die crowdfundingscampagne werd gestart omdat het bedrijf niet verder wilde met de huidige aandeelhouders. Om alsnog succes te behalen, werd de crowdfundingscampagne verlengd en met nog minder dan 1 dag te gaan is nu het doel van 50 miljoen euro behaald. 

Bekijk hieronder een video van het voertuig met een verwachte actieradius van 255 kilometer, waarbij de geïntegreerde zonnepanelen dagelijks genoeg stroom moeten opwekken om 34 kilometer elektrisch te kunnen rijden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Assistent Teamleider Logistiek

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!