Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consultatie nieuwe subsidie voor postcoderoos met zonnepanelen van start
© Haagse Stroom

Consultatie nieuwe subsidie voor postcoderoos met zonnepanelen van start

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is gestart met de internetconsultatie van de nieuwe postcoderoossubsidie die de regeling verlaagd tarief – beter bekend als de postcoderoosregeling – vervangt.

De nieuwe subsidie waarvoor de consultatie tot en met 9 december duurt, draagt de naam ‘subsidieregeling coöperatieve energieopwekking’. Met deze subsidieregeling worden energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren gestimuleerd om in coöperatief verband en afgebakend door een postcoderoos hernieuwbare elektriciteit op te wekken door middel van zonne-energie, windenergie of waterkracht.

Vervangen in 2021
Minister Wiebes bevestigde op Prinsjesdag de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in 2021 definitief te vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn hierin naar boven bijgesteld naar 12,1 en 14,6 eurocent per kilowattuur voor pv-systemen op respectievelijk een grootverbruikers- en kleinverbruikersaansluiting. Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens vanaf 1 april 2021 indienen. De oude postcoderoosregeling – de regeling verlaagd tarief – stopt per 1 januari 2021.

CDA en D66 dienden eerder deze maand in de Tweede Kamer echter een amendement in om een overgangstermijn te creëren voor de postcoderoosregeling voor zonnepanelen die in 2021 vervangen wordt door de postcoderoossubsidie.

Minder complex
De oude postcoderoosregeling wordt vervangen om de huidige complexiteit te verminderen. Straks is de stimulering van postcoderoosprojecten van energiecoöperaties en VvE’s niet meer afhankelijk van veranderingen in de energiebelasting en de hoogte van de stimulering kan toegespitst worden op wat nodig is.

Geïnteresseerden kunnen hier deelnemen aan de consultatie.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!