Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar presenteert nieuw zonnepaneel Tiger Pro van 610 wattpiek
© JinkoSolar

JinkoSolar presenteert nieuw zonnepaneel Tiger Pro van 610 wattpiek

De Chinese pv-fabrikant JinkoSolar heeft op de vakbeurs SNEC in Shanghai het nieuwe zonnepaneel Tiger Pro onthuld. Het vermogen van de pv-module bedraagt 610 wattpiek en de efficiëntie 22,3 procent.

De zonnecellen die voor de nieuwe generatie zonnepanelen gebruikt worden, kennen een efficiëntie van 24,79 procent.

78 zonnecellen
Daarmee stelt het bedrijf een nieuw wereldrecord te vestigen voor de efficiëntie van n-type monokristallijn siliciumzonnecellen met een groot oppervlak. Verder draagt de toepassing van zogenaamde Tilling Ribbon (TR-)technologie en het ontwerp met 78 zonnecellen bij aan het hoge vermogen van de Tiger Pro-module.

Afgelopen oktober introduceerde JinkoSolar een Tiger-zonnepaneel met een vermogen van 460 wattpiek, waarna afgelopen mei het vermogen van het Tiger Pro-zonnepaneel opgevoerd werd naar 580 wattpiek. Nu doorbreekt het bedrijf dus voor het eerst de grens van 600 wattpiek.

Gekleurde zonnepanelen
Tijdens de vakbeurs SNEC heeft JinkoSolar ook een productreeks gepresenteerd die pv en architectuur combineert. De fabrikant onthulde zijn eerste versie van de gekleurde bipv-moduleserie. Met een uitgangsvermogen van maximaal 550 watt is deze productserie verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en lichtdoorlatende niveaus.

Jin Hao, chief technology officer van JinkoSolar: ‘Het verlagen van kosten en het verhogen van de efficiëntie is het doel waar de industrie altijd naar heeft gestreefd. We zullen onze investeringen in R&D verhogen om constante innovatie in onze technologie te garanderen, de prestaties van onze producten te verbeteren en de hoogste systeemcompatibiliteit te garanderen.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

32-40 uur - Nijmegen, 6546 BE, 1224C
ProfiNRG zoekt:

Business Improvement Specialist (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!