Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar lanceert zonnepaneel Tiger Pro van 580 wattpiek
© JinkoSolar

JinkoSolar lanceert zonnepaneel Tiger Pro van 580 wattpiek

De Chinese fabrikant JinkoSolar heeft de nieuwe serie zonnepanelen Tiger Pro gelanceerd die bestaat uit 3 zonnepanelen. Het zonnepaneel met het hoogste vermogen heeft een vermogen van 580 wattpiek.

De Tiger Pro-serie - bestaande uit de zonnepanelen 78TR, 72TR en 72HC - werd onthuld tijdens een virtuele productlancering die wereldwijd live werd uitgezonden door het bedrijf.

9 busbars en Tilling Ribbon
De zonnepanelen maken allemaal gebruik van de 9-busbar-technologie van het bedrijf. Dit verkleint de afstand tussen de busbars en gridlijnen, waardoor het weerstandsverlies wordt verminderd en het vermogen en de efficiëntie worden verhoogd. De zonnepanelen zijn uitgerust met monokristallijne siliciumzonnecellen op basis van perc-technologie.

Door zogenaamde Tilling Ribbon (TR-)technologie toe te passen, is de efficiëntie van de zonnepanelen naar een niveau van 21,6 procent gebracht en het vermogen naar respectievelijk 430 tot 580 wattpiek. 

Massaproductie in derde kwartaal
Bij de productpresentatie meldde JinkoSolar te verwachten in het derde kwartaal van dit kalenderjaar met de massaproductie te kunnen starten. Het bedrijf verwacht dat de Tiger Pro-zonnepanelen de standaard worden voor zonne-energieprojecten op het gebied van nutsvoorzieningen. 

Kangping Chen, JinkoSolar's chief executive officer, hierover: 'We hebben een enorme sprong gemaakt in het tijdperk van hoge efficiëntie door de introductie van deze producten. De wereldwijde zonne-energiemarkt evolueert snel naar krachtige zonnepanelen om de systeemkosten te verlagen. Wij benutten nu ons concurrentievermogen om snel met massaproductie van deze geavanceerde producten te kunnen beginnen.'

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Monteur / Installateur zonnepanelen

Zonnefabriek zoekt een Monteur / Installateur zonnepanelen
4-5 dagen per week • 70 kilometer rondom Amsterdam
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!