Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar breekt wereldrecord met zonnepaneel van 469,3 wattpiek
foto: JinkoSolar

JinkoSolar breekt wereldrecord met zonnepaneel van 469,3 wattpiek

JinkoSolar meldt een nieuwe mijlpaal bereikt te hebben: het bedrijf heeft een zonnepaneel op basis van monokristallijn silicium ontwikkeld met een vermogen van 469,3 wattpiek. Het zonnepaneel telt 72 zonnecellen.

De Chinese pv-fabrikant Trina Solar kondigde eind mei aan het wereldrecord voor een bifaciale zonnecel op basis van monokristallijn silicium te hebben verbeterd tot 24,58 procent. JinkoSolar meldt nu dit record geëvenaard te hebben met haar n-type Cheetah-zonnecellen. Het record is bevestigd door de Chinese Academy of Sciences. Het record van het zonnepaneel is bovendien bevestigd door TÜV Rheinland.

Lichtinvangtechnologie
Volgens JinkoSolar zijn de records mogelijk gemaakt door progressie in de gehele productieketen: van de R&D-teams voor silicium wafers tot zonnecellen en zonnepanelen.

Het gaat onder meer om de productie van wafers waarbij de toevoer van zuurstof extreem laag is. Ook is er een verbetering gerealiseerd bij de verbindingstechnologie voor zonnecellen waardoor het vermogensverlies terugloopt. Ten slotte is bij de productie van zonnepanelen de lichtinvangtechnologie verbeterd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Projectleider Service & Beheer

Slim Opgewekt zoekt een projectleider Service & Beheer
Fulltime • Arnhem
VDH Solar zoekt:

administratief medewerker orderverwerking

VDH Solar zoekt een administratief medewerker orderverwerking.
Fulltime • Hazerswoudedorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!