Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar breekt wereldrecord met zonnepaneel van 469,3 wattpiek
foto: JinkoSolar

JinkoSolar breekt wereldrecord met zonnepaneel van 469,3 wattpiek

JinkoSolar meldt een nieuwe mijlpaal bereikt te hebben: het bedrijf heeft een zonnepaneel op basis van monokristallijn silicium ontwikkeld met een vermogen van 469,3 wattpiek. Het zonnepaneel telt 72 zonnecellen.

De Chinese pv-fabrikant Trina Solar kondigde eind mei aan het wereldrecord voor een bifaciale zonnecel op basis van monokristallijn silicium te hebben verbeterd tot 24,58 procent. JinkoSolar meldt nu dit record geëvenaard te hebben met haar n-type Cheetah-zonnecellen. Het record is bevestigd door de Chinese Academy of Sciences. Het record van het zonnepaneel is bovendien bevestigd door TÜV Rheinland.

Lichtinvangtechnologie
Volgens JinkoSolar zijn de records mogelijk gemaakt door progressie in de gehele productieketen: van de R&D-teams voor silicium wafers tot zonnecellen en zonnepanelen.

Het gaat onder meer om de productie van wafers waarbij de toevoer van zuurstof extreem laag is. Ook is er een verbetering gerealiseerd bij de verbindingstechnologie voor zonnecellen waardoor het vermogensverlies terugloopt. Ten slotte is bij de productie van zonnepanelen de lichtinvangtechnologie verbeterd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!