Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar breekt wereldrecord voor efficiëntie van bifaciale zonnepanelen
© JinkoSolar

JinkoSolar breekt wereldrecord voor efficiëntie van bifaciale zonnepanelen

De Chinese pv-fabrikant JinkoSolar meldt een nieuw wereldrecord: de efficiëntie van zijn bifaciale zonnepanelen heeft een niveau van 22,49 procent bereikt. De resultaten zijn geverifieerd door TÜV Rheinland.

Het record zet volgens het bedrijf een nieuwe industriestandaard voor de efficiëntie van in massa geproduceerde zonnecellen.

Anti-reflectiecoating
Een nieuw ontwikkelde anti-reflectiecoating en geavanceerde metallisatietechnologieën en diverse andere eigen technologieën leiden volgens JinkoSolar tot een zeer efficiënt zonnecelontwerp.

Door de toepassing van ‘Tilling Ribbon’-technologie en 9 busbars wordt de ruimte tussen de zonnecellen kleiner, het weerstandsverlies verkleind en de efficiëntie verhoogd. Deze technologie is ook toegepast in de nieuwe serie zonnepanelen die het bedrijf afgelopen oktober aankondigde en leidt tot een zonnepaneel met een vermogen van 460 wattpiek. Dat zonnepaneel heeft echter ‘slechts’ een efficiëntie van 20,78 procent.

Massaproductie
Jin Hao, vice-president van JinkoSolar: ‘Dit nieuwe wereldrecord zal de weg effenen voor een nieuwe ronde van technologische en industriële upgrades in module-efficiëntie. In de toekomst zullen we de toepassing van de nieuwste en meest geavanceerde technologieën op de massaproductie van onze pv-producten versnellen, wat een verhoging van de kosteneffectiviteit zal bevorderen en netpariteit op wereldwijde schaal zal bevorderen.’

JinkoSolar beschikt inmiddels over een jaarlijkse productiecapaciteit van 14.5 gigawattpiek wafers, 9,2 gigawattpiek zonnecellen en 15 gigawattpiek zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!